Головна Новини Світ США Трамп відмовився від покупки мільйонів доз вакцини Pfizer - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп відмовився від покупки мільйонів доз вакцини Pfizer - ЗМІ

США не куплять додаткові 100 млн доз, поки Pfizer не виконають свої міжнародні зобов'язання з постачання

8 грудня 2020, 13:01
Поділіться публікацією:

Адміністрація Трампа відмовилася від покупки ще 100 мільйонів доз вакцини Pfizer, поки компанія не виконає зобов'язання по інших міжнародним договорам. Про це пише The Guardian, The New York Times і Associated Press.

Трамп відмовився від покупки мільйонів доз вакцини Pfizer - ЗМІ

Вакцина Pfizer и BioNTech

Вважається, що вакцина Pfizer буде схвалена групою вчених Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів вже на цьому тижні, а в найближчі місяці очікується доставка 100 мільйонів доз — цього достатньо для 50 мільйонів американців.

Відповідно до контракту з Pfizer адміністрація Трампа зобов'язалася купити перші 100 мільйонів доз. Цього літа Білий дім вирішив не бронювати додаткові 100 мільйонів доз для постачання в другому кварталі 2021 року, за словами людей, які спілкувалися з Associated Press в умовах анонімності.

За кілька днів до очікуваного затвердження вакцини адміністрація Трампа змінює курс, але неясно, чи зможе Pfizer, яка з того часу взяла на себе зобов'язання перед іншими країнами, задовольнити останній запит США в ті ж терміни.

Було встановлено, що вакцини Pfizer і Moderna володіють 95% ефективністю проти коронавірусу. Перші дози будуть відправлені протягом декількох годин після отримання дозволу FDA, як заявив розробник вакцини. Зберігання, транспортування та застосування препарату вимагає чіткого дотримання інструкцій і певних умов.

Нагадаємо, вчора, 7 грудня, вчені Pfizer опублікували схему розпізнавання симптомів коронавірусу, котра дозволить відрізнити його від грипу або застуди.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що ЄС отримає вакцину від коронавірусу до Нового року, як заявили Pfizer.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини