Головна Новини Світ США Трамп відреагував на війну в Ізраїлі - назвав бойовиків "Хезболли" дуже розумними
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп відреагував на війну в Ізраїлі - назвав бойовиків "Хезболли" дуже розумними

Колишній президент США сказав, що ізраїльський прем'єр підвів США у 2020 році

12 жовтня 2023, 15:45
Поділіться публікацією:

Екс-президент США Дональд Трамп гнівно висловився на адресу прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху і водночас фактично похвалив терористів "Хезболли", назвавши їх дуже розумними. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

Трамп відреагував на війну в Ізраїлі - назвав бойовиків "Хезболли" дуже розумними

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

В інтерв'ю "Fox News" екс-глава Білого дому видав, що глава ізраїльського уряду Нетаньяху "дуже сильно постраждав" через те, що сталося: "Він не був готовий. Він не був готовий, і Ізраїль не був готовий".

Крім того, під час виступу у Флориді представник Республіканської партії похвалив розвідку Хезболли.

"Ви знаєте, "Хезболла" дуже розумна. Вони всі дуже розумні", — сказав він. Після цього прес-секретар колишнього президента пояснив, що той критикував неназваних американських чиновників за те, що вони "підказали "Хезболлі" ідею нападу з півночі".

"Президент Трамп явно вказав на некомпетентність Байдена та його адміністрації, повідомивши терористам район, який може бути атакований. Розумний — не означає добрий", — сказав Чунг.

Сам Трамп визнав, що його висловлювання про "Хезбол" може бути спірним. "А що я скажу? Але "Хезболла" дуже розумна. Вони розумні і, звичайно, злісні".

Також під час виступу перед прихильниками Трамп розповів про "невдалий досвід спілкування з Ізраїлем" під час операції по вбивству іранського генерала Касема Солеймані. За його словами, ізраїльська розвідка допомогла США встановити його місцезнаходження і спланувати удар безпілотника, але напередодні операції відмовилася в ній брати участь.

"Я ніколи не забуду, що Бібі Нетаньяху підвів нас. Це було дуже жахливо. Ми були розчаровані цим. Дуже розчаровані. Але ми зробили цю роботу самі. Це була абсолютно точна, чудова, чудова робота. А потім Бібі спробував приписати собі цю заслугу". Це мене не надто втішило. Але нічого страшного", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому війна в Ізраїлі далека від своєї кульмінації – чи відбудеться глобалізація воєнного конфлікту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини