Головна Новини Світ США Трамп відреагував на запрошення Зеленського відвідати Україну: не приїде, але назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп відреагував на запрошення Зеленського відвідати Україну: не приїде, але назвав причину

Дональд Трамп вважає недоцільним візит до України "прямо зараз"

11 квітня 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп вважає, що відвідувати Україну зараз йому було б недоцільно, доки триває передвиборча гонка. Раніше український президент Володимир Зеленський запрошував його здійснити такий візит. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Трамп відреагував на запрошення Зеленського відвідати Україну: не приїде, але назвав причину

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Останні запрошення від Зеленського звучало в опублікованому у вівторок, 10 квітня, інтерв'ю виданню Axel Springer. Глава української держави попросив Трампа відвідати країну, зокрема, щоби вислухати ідеї екс-президента США щодо припинення війни Росії проти України.

Вже у середу представники виборчого штабу Дональда Трампа заявили, що офіційних контактів Зеленського із колишнім президентом Штатів не було.

"Від Зеленського не було жодного зв'язку, і Трамп публічно заявив, що йому було б недоцільно їхати в Україну просто зараз, оскільки він не головнокомандувач", — йдеться в електронному листі від штабу.

Слід зазначити, що поїздки кандидатів у президенти США за кордон є досить частою практикою. Такі візити здійснюються, зокрема, з метою покращення своєї зовнішньої політики.

Так, наприклад, колишні кандидати "республіканці" Майк Пенс та Кріс Крісті відвідували Україну під час кампанії за висування від Республіканської партії. Також зазначимо, що Трамп під час своєї першої президентської кампанії у 2016 році відвідав Мексику та зустрівся з її тодішнім президентом Енріке Пенья Ньєто.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США продовжуються ігри навколо виділення допомоги Україні. Винним називають спікера Палати представників Майка Джонсона, який блокує ухвалення відповідного законопроекту. Втім, справжнім винуватцем є екс-глава Білого дому, ймовірний кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп. І чергова спроба переконати його (цього разу з боку міністра закордонних справ Великобританії Девіда Кемерона), схоже, не мала успіху. Як події навколо законопроекту про зовнішню допомогу можуть розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини