Головна Новини Світ США Трамп відверто пропонує здати Україну: про що говорить його мирний план
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп відверто пропонує здати Україну: про що говорить його мирний план

Трамп відверто виступає на боці Росії та готовий жертвувати Україною у своїх інтересах

16 вересня 2024, 09:39
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у нещодавньому інтерв'ю бразильському виданню Metrоpoles відкрито заявив, що так званий мирний план, який раніше запропонували Китай та Бразилія, більшою мірою відповідає інтересам Росії. Крім того, він додав, що цей план не було погоджено з Україною, тому Київ його відкинув.

Трамп відверто пропонує здати Україну: про що говорить його мирний план

Дональд Трамп

При цьому, як вважає військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, мирний план Китаю та Бразилії, який все ж таки має на увазі цілісність України, це квіточки порівняно з тим, що пропонує кандидат у президенти США Дональд Трамп. Як каже експерт, його пропозиція – це фактична та беззастережна капітуляція на умовах Росії.

"Демілітаризовані зони на території України? Не в країні-агресорі – Росії, саме в країні – жертві. Європа інвестуватиме в Україну без гарантій безпеки рівня НАТО – відмова від вступу до НАТО. Тобто через 3, 4, 5 років Путіну нічого не коштуватиме, зібравши достатньо сил, через сіру зону, яка ніколи такою не буде, прорватися до лівого берега Дніпра", — каже Коваленко.

На його думку, своїм мирним планом Трамп лише відстрочить війну, при цьому з колосальним карт-бланшем для Росії та нульовими гарантіями для України.

Але, каже Коваленко, цікаве інше. План Трампа озвучив його соратник Джей Ді Венс, щоб у разі гострої критики списати все на свого майбутнього віце-президента і повідомити, що особисто його план миру набагато хитріший і продуманіший.

Також, вважає Коваленко, Трам видав "свій" так званий мирний план після того, як із тріском програв дебати Камалі Гарріс, тому й вирішив заходити із "геополітичних козирів".

Крім цього, Коваленко нагадав, що незабаром Зеленський поїде до США, щоб показати свій план перемоги Джо Байдену, Гарріс та Трампу. У перших двох немає жодного плану щодо України, зазначає експерт. Тому вони або приймуть план Зеленського, або ні. А от у Трампа, як би є свій план, то з ним дискутуватимуть. При цьому, як додав Коваленко, не варто недооцінювати Трампа, оскільки навіть за будь-якою його маячнею завжди проглядається вигода.

"В останні дні з'являється все більше інформації про те, що Володимир Зеленський вже у жовтні може зустрітися з главою Китаю Сі Цзіньпінем та темою для розмови, зокрема, буде і мирний план Китаю. І ось тут для Дональда Трампа може виникнути неприємна ситуація, коли за непоступливості його ініціативу буде вкрай ввічливо відкинуто, якщо китайський варіант виявиться більш конструктивним", — підкреслив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Дональд Трамп знову заявив про те, що він може швидко завершити війну, оскільки знає Путіна та Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини