Головна Новини Світ США Трамп, якщо переможе на виборах, хоче вивести США з НАТО: у Байдена відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп, якщо переможе на виборах, хоче вивести США з НАТО: у Байдена відреагували

У Байдена відповіли на зухвалі заяви Трампа і наголосили, що він підлабузнюється до Путіна та інших диктаторів

24 жовтня 2023, 21:35
Поділіться публікацією:

Колишній американський президент Дональд Трамп, якого знову висунули кандидатом  від республіканської партії вже  подумує, як вивести  Америку з НАТО, коли він здобуде перемогу на президентських виборах у наступному році.

Трамп, якщо переможе на виборах, хоче вивести США з НАТО: у Байдена відреагували

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує  Rolling Stone. Повідомляють, що екс-президент   мав намір  вивести Сполучені Штати  з  Альянсу ще  тоді, коли був обраний на перший президентський  термін, але  від  такого кроку його  відмовили, і не один раз  високі чиновники з  адміністрації.  

Вже зараз Дональд Трамп  та його  союзники  обдумують, як  найшвидше  згорнути участь Сполучених Штатів в Альянсі  на просту  "резервну" позицію, як  про це каже   колишній американський президент. Він, як  кандидат від республіканців на президентських виборах заявив, що взагалі не  має бажання чути, щоб  вищі посади   в адміністрації  займали "любителі Альянсу".  

Вже тепер  екс-президент  продовжує  наголошувати про  те, що він  готовий  згорнути участь  США в НАТО. Але обмовлюється, що цього  можливо  уникнути, якщо Північноатлантичний Альянс  згодиться  з  його вимогами.  Трамп домагається, аби неамериканські члени  НАТО відчутно  збільшили  власні відрахування на оборону. Ще в числі його умов  є переоцінка головного принципу, за яким напад на одного учасника Альянсу рівнозначний нападу на всіх.

Зрозуміло, що на зухвалі  заяви  екс-президента  була озвучена   позиція  представників передвиборчої кампанії діючого президента Джо Байдена. Речник кампанії  Аммар Мусса наголосив, що його конкурент є підлабузником  диктаторів і  турбується   тільки про себе.

"Погрози Дональда Трампа послабити НАТО і стати на бік Володимира Путіна підривають силу Америки на світовій арені і загрожують нашій національній безпеці. На посаді президента Дональд Трамп провів чотири роки, підлабузнюючись до диктаторів і роблячи нашу країну менш безпечною. Думка про те, що він відмовиться від наших союзників, якщо не доб'ється свого, підкреслює ту правду, яку ми вже знаємо про Дональда Трампа: єдина людина, про яку він піклується, – це він сам", – сказав  Аммар Мусса.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп розповідав про свою розмову із Зеленським.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини