Головна Новини Світ США Трамп заявляє про мітинги: чи є у нього політичне майбутнє
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп заявляє про мітинги: чи є у нього політичне майбутнє

Дональд Трамп кілька разів заявляв, що не виключає можливості участі у президентських виборах в 2024 році

29 квітня 2021, 21:57
Поділіться публікацією:

Колишній президент США Дональд Трамп розглядає можливість відновити вже у травні мітинги "Зробимо Америку знову великою".

Трамп заявляє про мітинги: чи є у нього політичне майбутнє

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Навіщо це саме зараз Трампу? Чи є у нього політичне майбутнє? Що може протиставити Байден? З цими питаннями порталу "Коментарі" допомогли розібратися експерти.

Аналітик Internews Ukraine, політолог-американист Владислав Фарапонов називає подібні мітинги, так само як їх відновлення, — звичайною практикою.

"Американці навіть жартують, що коли закінчуються одні вибори, тут же починаються інші, — розповідає він. — Ці так звані ралі користувалися популярністю навіть під час коронавируса. До цього Трампу вдавалося збирати неймовірно кількість людей на подібних заходах. Він почувається там дуже комфортно, як риба у воді. Легко збирає стадіони, величезні аудиторії. Після цього його рейтинг завжди зростає. Адже виступи транслюються, про них говорять ЗМІ. Навіть в барах люди спеціально збираються, щоб подивитися такі мітинги".

Виходячи з сьогоднішніх реалій, шанси на продовження політичної кар'єри у Трампа є, вважає Владислав Фарапонов.

"Партія не забула Трампа — і поки немає фактів, які б свідчили про те, що республіканці від нього вже повністю відвернулися. За нього проголосувала рекордна кількість людей як за кандидата, який програв вибори. Цей фактор залишається ключовим для республіканців, — підкреслює експерт. — Однак все вирішать, звичайно, наступні два роки до проміжних виборів до Конгресу в листопаді 2022. Потім почнеться повноцінна підготовка до наступних президентських виборів, і фінальна кампанія, звичайно ж, буде визначальною. Втім, від дій адміністрації Байдена також залежить чимало. Якщо справи йтимуть добре, особливо в економіці, то будь-якому кандидату буде непросто кинути виклик чинному господареві Білого дому".

Політтехнолог, глава Інституту демократії і розвитку "PolitA" Катерина Одарченко вважає, що наразі будь-якому конкуренту Байдена буде нелегко, тому що більшість американців задоволені діяльністю 46-го президента.

"Вони вважають перші 100 днів президентства Байдена трохи нудними, але загалом — нормальними. Проведена (і триває) масова вакцинація у безпрецедентних масштабах. Збільшена соцпідтримка. Досить рішучі дії зроблені у зовнішній політиці. США повернулися в Паризькі кліматичні угоди, самі ініціювали кліматичний саміт, ввели жорсткі санкції проти РФ ", — нагадує політтехнолог.

Нині, за словами Катерини Одарченко, настає важливий момент для Білого дому. Формується бюджет — як внутрішній, так і зовнішньополітичний. І його потрібно буде провести через парламент, де у демократів хоч і є більшість, але є й чимало підводних каменів.

"У зв'язку з обговоренням бюджету, де, зрозуміло, республіканці будуть вишукувати мінуси, а також на тлі досить високого безробіття і триває поляризації суспільства, виникають сприятливі фактори для активізації республіканців, які тепер в опозиції. У тому числі більш радикального крила цієї партії, умовної групи Трампа. Звідси і заява про відновлення мітингів в травні, — вважає експерт. — Звичайно, Трампа рано списувати з рахунків. Ну, а те, якими будуть шанси у нього чи когось іншого з республіканців протистояти демократам, багато в чому залежить від того, наскільки швидко після пандемії буде відновлюватися американська економіка. Якщо досить швидкими темпами — шанси республіканців взяти реванш за 2020 й невеликі ".

Раніше колишній президент США Дональд Трамп розповів, як чинному президенту Америки Джозефу Байдену і його адміністрації потрібно спілкуватися із очільником Росії Володимиром Путіним. Дональд Трамп заявив, що з Путіним потрібно дружити і налагоджувати відносини, а не підштовхувати Кремль до тіснішої співпраці з Китаєм. Аргументацію Трампа читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини