Головна Новини Світ США Трамп знову накинувся на НАТО через допомогу Україні: що він сказав
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп знову накинувся на НАТО через допомогу Україні: що він сказав

Трампа розлютило те, що Сполучені Штати досі залишаються найбільшим "донатером" української армії.

13 лютого 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Колишній президент та ймовірний  кандидат на президентську посаду в США Дональд Трамп виголосив  нову заяву про роботу НАТО, що  його не влаштовує. Американського політика з мільярдними статками на цей раз  розізлила  ніби недостатня підтримка   керівництва НАТО  військових потреб України.

Трамп знову накинувся на НАТО через допомогу Україні: що він сказав

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

В  соціальній мережі Truth Social він з обуренням зазначив, що  Америка  є найбільшим "донатером" українських Збройних сил  серед всіх  країн-членів  Північноатлантичного альянсу.

"Ми допомагаємо Україні на понад 100 мільярдів доларів більше, ніж НАТО. У нас немає нікого (при владі), кого б вони поважали, і вони наполягають на тому, щоб платити набагато менше, ніж ми. Неправильно, НАТО має платити на рівні з нами, і зараз. Вони зроблять це, якщо їх правильно попросити. Якщо ні, тоді Америка передусім", — зазначив там  Трамп. Про це інформує  "Європейська правда".

Також колишній американський президент  пригадав   "успіхи" свого президентства — він ніби примусив НАТО "платити більше, щоб досягти цільових показників оборонних витрат у 2% ВВП".

"Коли я сказав 20 країнам, які не платили свою справедливу частку, що вони повинні платити, і сказав, що без цього ви не матимете військового захисту США, гроші потекли рікою. Після стількох років, коли США оплачували рахунки, це було прекрасне видовище. Але тепер, коли мене немає, щоб сказати: "Ви повинні платити", вони знову взялися за старе", — розлючено пише американський політик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що республіканці придумали нову причину, щоб не допомагати Україні. У США республіканці бояться, що прийняття законопроекту про військову допомогу Україні зв'яже руки Трампу, якщо його оберуть президентом на виборах у листопаді. А в гіршому випадку у Республіканській партії бояться, що це може призвести до його імпічменту. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини