Головна Новини Світ США Трамп знову поставив ультиматум союзникам по НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп знову поставив ультиматум союзникам по НАТО

Дональд Трамп повторив, що не захищатиме союзників по НАТО, які не витрачають достатньо на оборону

15 лютого 2024, 14:50
Поділіться публікацією:

Колишній президент США та ймовірний кандидат від Республіканської партії на виборах Дональд Трамп наголосив на своїй позиції, що Вашингтон не захищатиме жодну країну-союзника по НАТО, яка не витрачає на оборону щонайменше 2 відсотки свого валового внутрішнього продукту. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "ABC News".

Трамп знову поставив ультиматум союзникам по НАТО

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

На мітингу в Південній Кароліні в середу, згадуючи про зустрічі з лідерами країн Альянсу, Дональд Трамп повторив свої слова, що не захищатиме союзників по НАТО, які не платять свою "справедливу частку", але не зайшов так далеко, щоб сказати, що "заохочував" би РФ напасти на них.

"Один із керівників країни-члена НАТО підвівся та сказав: чи означає це, що якщо ми не сплачуємо рахунки, то ви не збираєтесь нас захищати? Я відповів: "Саме так". Я не збираюся вас захищати", – сказав Дональд Трамп.

Зазначимо, виступаючи на мітингу в Південній Кароліні Дональд Трамп також назвав "компліментом" заяву російського диктатора Володимира Путіна про те, що для Росії нібито краще, щоб на виборах в Америці переміг Джо Байден.

Читайте також на порталі "Коментарі" — колишній президент США та ймовірний кандидат на цю ж посаду від Республіканської партії на виборах-2024 Дональд Трамп продовжує сипати погрозами на адресу НАТО. За його словами, Штати вкладають у спільну безпеку (тут згадав навіть Україну) значно більше, ніж блок загалом. Чинний голова Білого дому Джо Байден жорстко критикує Трампа, який заявив, що заохочуватиме Росію вторгатися в країни НАТО, які, на його думку, недостатньо вкладаються в безпеку. Про що говорять заяви Трампа – і до чого можуть призвести? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Раніше "Коментарі" повідомляли - ЗМІ дізналися, як Трамп добиватиметься припинення російсько-української війни і до чого це призведе.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://abcnews.go.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини