Головна Новини Світ США Трамп зробив резонансну заяву щодо Тайваню: що йому відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп зробив резонансну заяву щодо Тайваню: що йому відповіли

Трамп хоче грошей від Тайваню за захист від Китаю

17 липня 2024, 20:33
Поділіться публікацією:

Кандидат в президенти США Дональд Трамп заявив, що Тайвань має платити Сполученим Штатам за його захист від китайської загрози. Про це, зокрема, повідомляє The Times, цитуючи інтерв'ю, записане ще до оголошення Трампом свого антиукраїнського віце-президента.

Трамп зробив резонансну заяву щодо Тайваню: що йому відповіли

Дональд Трамп

"Вони забрали приблизно 100% нашого бізнесу [комп’ютерних] чіпів. Я думаю, що Тайвань повинен платити нам за оборону. Знаєте, ми нічим не відрізняється від страхової компанії. Тайвань нам нічого не дає", – сказав Трамп.

The Times зазначає, що Джей Ді Венс, якого Трамп обрав своїм віце-президентом у разі перемоги на виборах, аргументував своє небажання допомагати Україні тим, що це нібито залишає Тайвань без американської зброї. Венс також наголосив, що найбільшою загрозою для США є Китай, а не Росія.

У відповідь прем'єр-міністр Тайваню Чо Чон Тай заявив, що острівна держава збільшила витрати на оборону та закупівлю зброї у США.

"Ми готові взяти на себе більше відповідальності — ми захищаємо себе та забезпечуємо свою безпеку. Ми також чітко розуміємо, що відносини між Тайванем і США були дуже міцними в останні роки. Підтримання миру та стабільності в Тайванській протоці та Індо-Тихоокеанському регіоні є нашою спільною відповідальністю та метою".— сказав він у відповідь на заяву Трампа.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Дональд Трамп обіцяє завершити війну в Україні, як тільки прийде до влади. Його радники фонтанують ідеями, як це можна зробити. Зокрема, радять змусити Україну піти на переговори з РФ чи погодитися на створення автономних округів. При цьому відзначається, що Трамп частково може піти на поступки Росії у питанні України, зокрема, зробити все для того, щоб вона не була членом НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини