Головна Новини Світ США Трамп зробив заяву із приводу війни в Україні. Сказав, за яких умов дасть гроші Києву
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп зробив заяву із приводу війни в Україні. Сказав, за яких умов дасть гроші Києву

Кандидат в президенти США Дональд Трамп в інтерв’ю виданню Time заявив, що у разі свого президентства він не даватиме Україні гроші, якщо Європа не збільшить допомогу Києву

30 квітня 2024, 17:07 comments1700
Поділіться публікацією:

Кандидат в президенти Сполучених Штатів заявив, що готовий допомагати Києву, проте за умови, якщо країни Європи будуть вкладати в Україну стільки ж грошей, скільки і Вашингтон. Тобто, на думку республіканця, європейські країни повинні "зрівняти рахунок".

Трамп зробив заяву із приводу війни в Україні. Сказав, за яких умов дасть гроші Києву

Дональд Трамп

"Якщо Європа не збирається платити, чому ми повинні платити?",
- відзначив кандидат в президенти США.

При цьому Трамп підкреслив, що насправді війна в Україні набагато більше впливає на європейські країни, ніж на Сполучені Штати. В цьому контексті він додав, що США та Україну розділяє океан.

Разом з тим, видання Time підкреслило, що країни Європейського Союзу з початку повномасштабного вторгнення Росії вже надали Києву понад 100 мільярдів американських доларів допомоги.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кандидат в президенти США Дональд Трамп закликав підтримати Україну у війні з Росією. Проте також відзначив, що країни Європейського Союзу повинні також активізувати свою допомогу Києву. У цьому контексті він навіть закликав Європу "ворушитися".

Насправді, на думку експертів Трамп не змінив свою думку із приводу війни в Україні. За їх словами, він просто хоче перекласти видатки на Європу та актуалізувати питання доцільності допомагати українцям серед американців. Втім, американці все ж виступають за те, щоб допомогти Україні, саме тому, додають політологи, Трамп вимушений був їм підіграти. Тобто, тут зіграли меркантильні інтереси, щоб отримати якомога більше голосів на президентських виборах, які повинні відбутися в Сполучених Штатах уже восени. При цьому експерти додають, що саме з цієї причини в Конгресі зуміли прийняти законопроект про виділення Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини