Головна Новини Світ США Трампа можна судити за штурм Капітолію: суд прийняв постанову
commentss НОВИНИ Всі новини

Трампа можна судити за штурм Капітолію: суд прийняв постанову

Адвокати Трампа наполягали, що він захищений від позову, оскільки президент мав так званий абсолютний імунітет

2 грудня 2023, 09:10
Поділіться публікацією:

Федеральний апеляційний суд США в п'ятницю ухвалив постанову, яка дозволяє притягнути до відповідальності колишнього президента країни Дональда Трампа через штурм Капітолію 6 січня 2021 року. Це може призвести до низки цивільних позовів проти нього. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Washington Post".

Трампа можна судити за штурм Капітолію: суд прийняв постанову

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться про справу, яку розглядали федеральні судді, стосується позову двох офіцерів поліції Капітолію та близько десятка законодавців-демократів. Вони ще 2021 року подали проти Трампа позов, звинувативши його у провокуванні насильства під час подій 6 січня 2021 року.

Закон, який фігурує в позові, був ухвалений для боротьби з насильством Ку-клукс-клану – руху за перевагу білої раси – після Громадянської війни у США. Стверджувалося, що Трамп "вступив у змову" з членами ультраправих груп, які брали участь у штурмі Капітолію.

Адвокати Трампа наполягали, що він захищений від позову, оскільки президент мав так званий абсолютний імунітет – звільнення від відповідальності за будь-які дії, вчинені в рамках офіційних обов'язків.

Але судді одноголосно вирішили, що Трамп "не встановив" свого права на імунітет у тому випадку.

Рішення федерального апеляційного суду США у Вашингтоні потенційно відкриває шлях і до інших цивільних позовів, у яких екс-президент вимагатиме компенсації за штурм Капітолію. Трамп ще може його оскаржити.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський популярніший за Трамп і Байден у США, але є людина, яка обійшла навіть його: опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 грудня 2023, 10:19

Близько десятка законодавців демократів? Жодного республіканця! Демократи маразма Байдена, які підставили світ на край прірви третьої світової, фінансують ізраїльський тероризм і нашого корумпованого юдейського термінатора України - шукають шляхи для продовження злочинного шахрайства. Юдеї ніколи не відпускають те що захопили!


Новини