Головна Новини Світ США Трампа можуть позбавити президентського привілею
commentss НОВИНИ Всі новини

Трампа можуть позбавити президентського привілею

Колишній президент Дональд Трамп фактично втратив довіру Сенату

2 лютого 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Колишнього президента Дональда Трампа можуть позбавити одного з президентських привілеїв. Про це повідомляється на офіційній сторінці Білого дому у Twitter.

Трампа можуть позбавити президентського привілею

Дональду Трампу заборонять користуватися президентським привілеєм. Фото: kor.ill.in.ua

Всім колишнім президентам Америки надається доступ до секретної інформації. Кожен з них може переглядати та стежити за щотижневими звітами розвідки.

Проте 45-го президента США Дональда Трампа планують позбавити такої можливості. В цей момент  питання розглядається радниками з національної безпеки.

Сумніви щодо надання Трампу секретної інформації тільки доводять, що Сенат не довіряє скандальному політику.

Нагадаємо, що це не єдиний президентський привілей, якого можуть лишити Трампа. Політик має всі шанси втратити президентську пенсію. Згідно з американськими законами президенту не виплачується пенсія, якщо йому оголосили імпічмент. Відповідно у цій ситуації всі інші пільги, які має президент також скасовуються.

До головних пільг Глави держави відносяться довічна охорона його та першої леді, часткова оплата праці з федерального бюджету працівників колишнього глави держави, витрати на ділові поїздки, доступ до медобслуговування у госпіталях.

В разі, якщо імпічмент не оголосять 45-й президент США отримуватиме щомісячну пенсію в розмірі 18,5 тисяч доларів.

Нагадаємо, що нещодавно оточення президента України Володимира Зеленського розповіло, про що спілкувався глава держави з колишнім президентом США Дональдом Трампом. За словами соратників очільника держави в липні 2019 року Зеленський отримав привітання з перемогою "Слуги народу" на парламентських виборах від Дональда Трампа. Саме ця розмова заклала початок серйозному скандалу, який вибухнув в Америці. Деталі розмови читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини