Головна Новини Світ США «Трампізм без Трампа»: чому підтримка екс-президента в США зростає
commentss НОВИНИ Всі новини

«Трампізм без Трампа»: чому підтримка екс-президента в США зростає

Яка політична ситуація наразі в США та кого підтримують виборці

8 листопада 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

«Трампізм без Трампа»: чому підтримка екс-президента в США зростає

У Трампа росте рейтинг, фото з відкритих джерел

Демократична партія все більше втрачає підтримку електорату в тих штатах, що завжди її підтримували. Навпаки ж рейтинг колишнього президента росте на фоні політичної кризи. Про це пише Kommersant.

На губернаторських виборах у Віргінії переміг представник республіканської партії Гленн Янгкін, а не демократ Террі Маколіфф. Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News поділився причинами такого вибору громадян. Серед помилок опонентів він назвав те, що критикували колишнього президента Трампа в своїх виступах на підтримку кандидата. Тоді як Гленн Янгкін уникав обговорення Трампа й здобув визнання виборців.  Крім того жителі Вірджинії зневірилися в демократах. В той же час Дональд Трамп добре говорив про Гленна Янгкіна, тому за цього кандидата віддали свої голоси прихильники екс-президента.

Таким же чином пішов й республіканець Джек Чаттареллі, що претендував на крісло губернатора в Нью-Джерсі. Чаттареллі, отримав чимало підтримки від американців. Тому політологи прогнозують те, що республіканці будуть поводитися таким же чином, отримуватимуть неявну підтримку Трампа, визнаючи його неформальним лідером. За словами старшого колумніста Bloomberg Тіматі О'Брайєна, це "трампізм без Трампа". Політологи вважають це ефективнішою тактикою політичних сил республіканської партії під час виборів до Конгресу 2022 року й президентських виборів, що відбудуться у 2024 році.

До такої тактики вже вдався губернатор Флориди, республіканець Рональд Десантіс, що, мабуть, планує подавати свою кандидатуру на виборах президента. Цього кандидата бояться противники республіканців, адже він має чудову репутацію.

Наразі політологи говорять про підтримку екс-президента Трампа, що упевнено зростає. На фоні затримання росіянина Ігоря Данченка, який свідчив про зв'язок Трампа з Росією та економічної ситуації і міграційної кризи, виведення військ з Афганістану. Адже після останніх подій 2021 року рейтинг чинного президента Джо Байдена падає.

Відповідно до результатів опитування громадської думки Emerson, на сьогодні більшість підтримала б Дональда Трампа — 45 відсотків голосів. За Республіканську партію проголосують 49%, за Демократичну — 42%. 

Як повідомляв портал "Коментарі", у США стурбовані новим можливим загостренням відносин між Росією та Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини