Головна Новини Світ США Трампу висунули звинувачення – його мають заарештувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Трампу висунули звинувачення – його мають заарештувати

Трамп та ще 18 осіб висунули звинувачення за 41 пунктом

15 серпня 2023, 08:42
Поділіться публікацією:

Колишньому президенту США Дональду Трампу висунули звинувачення із 41 пункту у справі про втручання у вибори 2020 року. Також такі звинувачення одержали ще 18 осіб. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "NBC".

Трампу висунули звинувачення – його мають заарештувати

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Всіх 19 людей звинуватили у втручанні у вибори в штаті Джорджия. Крім Трампа судити будуть його адвоката Руді Джуліані, колишнього керівника апарату Білого дому Марка Медовза, колишнього високопосадовця Міністерства юстиції Джеффрі Кларка, а також адвокатів Джона Істмена, Сідні Пауелл, Кеннета Чезебро, Дженни Елліс і Рея Сміта та кількох інших.

Відповідно до матеріалів суду, в обвинувальному висновку Трампа звинуватили у політичному підкупі та численних звинуваченнях у змові. За перше звинувачення йому загрожує строк від 5 до 20 років тюрми.

"Трамп та інші обвинувачені в цьому обвинуваченні відмовилися визнати, що Трамп програв, і вони свідомо і навмисно приєдналися до змови з метою незаконно змінити результат виборів на його користь", — йдеться в обвинувальному акті.

Окружиний прокурор Фані Вілліс сказав на нічній прес-конференції, що видано ордери на арешт усіх підсудних, і кожен має добровільно здатися до 25 серпня.

Зазначимо, Проти Трампа вже відкрито кілька справ — так, у квітні цього року Велике журі присяжних визнало Трампа причетним до виплати 130 тисяч доларів порноакторці Стормі Деніелс. А влітку його звинуватили у незаконному використанні та зберіганні секретних документів, за що йому загрожує від 20 років ув'язнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — суд у США обрав запобіжний захід Трампу: подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Україні дуже важливо отримати гарантії безпеки саме від США – чи можуть виникнути проблеми з Дональдом Трампом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини