Головна Новини Світ США Троє кубинців вижили на безлюдному острові, харчуючись 33 дні лише кокосами
commentss НОВИНИ Всі новини

Троє кубинців вижили на безлюдному острові, харчуючись 33 дні лише кокосами

Люди опинилися на острові після того, як їхній човен затонув, і лише на 33-й день вони змогли привернути увагу патруля США, зробивши імпровізований прапор

10 лютого 2021, 23:22
Поділіться публікацією:

33 дні троє кубинців виживали на безлюдному острові на Багамських островах. Їхній раціон складався з мушлів, щурів та кокосів, повідомляє BBC.

Троє кубинців вижили на безлюдному острові, харчуючись 33 дні лише кокосами

Кубинці на безлюдному острові. Фото: джерело

Берегова охорона США, яка здійснювала патрулювання, ще в понеділок помітила якийсь рух на острові Ангіла-кі, що розташований між Флорида-Кіз та Кубою. Вони знизили вертоліт та побачили, що на смужці землі група людей несамовито вимахує саморобним прапором, благаючи про допомогу.

На той момент патруль не мав можливостей для посадки та здійснення рятувальної операції, тому передав потерпаючим їжу, воду та рацію для зв'язку.

Кубинці не володіли англійською мовою, але патрульні берегової охорони США змогли зрозуміти, що люди потребують медичної допомоги, та що вони вже перебувають на острові протягом 33 днів. Острів'яни розповіли, що вони врятувалися на острові після того, як їхній човен затонув. Серед них було двоє чоловіків та одна жінка.

"Я ніколи раніше не бачив, аби люди змогли вижити в подібних умовах протягом такого довгого часу. На перший погляд на острові немає геть нічого, але все ж там є трохи чагарників та дерев, які змогли трохи захистити людей від шаленої стихії", — заявив представник берегової охорони.

Людей врятували наступного дня, спустивши до них з вертольоту рятівну драбину. Їх було доправлено до медичного центру у Флориді, втім, їхньому здоров'ю нічого не загрожує, тому ними опікується імміграційна служба США.

У грудні берегова охорона США вже рятувала жертву затонулого човна неподалік від берегів Флориди. "Коментарі" розповідали, що чоловіка, який дрейфував на уламку своєї яхти, було врятовано у 86 милях від берегу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини