Головна Новини Світ США Туреччина відреагувала на заяву Байдена про геноцид вірмен
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина відреагувала на заяву Байдена про геноцид вірмен

У Туреччині заявили, що не залишать заяви Байдена про геноцид вірмен без уваги

24 квітня 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу назвав заяву президента США Джо Байдена про геноцид вірмен на початку 20 століття популізмом. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Туреччина відреагувала на заяву Байдена про геноцид вірмен

Туреччина відреагувала на заяву Байдена

"Анкара не сприймає і рішуче засуджує заяву президента США від 24 квітня щодо подій 1915 року", — цитує міністра агентство "Анадолу".

Також глава турецького МЗС заявив, що його країна спростовує подібні заяви.

Раніше "Коментарі" писали, що президент США Джо Байден визнав масове вбивство вірмен на початку 20 століття в Османській імперії геноцидом, ризикуючи потенційним розривом відносин з Туреччиною, але сигналізуючи про прихильність глобальним прав людини. У заяві, присвяченому 106-й річниці початку різанини, Байден написав: "Щороку в цей день ми згадуємо життя всіх тих, хто загинув під час геноциду вірмен в Османської епоху, і зобов'язуємося не допустити повторення такого звірства. Сьогодні, коли ми сумуємо про тому, що було втрачено, давайте також звернемо наші погляди до майбутнього — до світу, який ми хочемо побудувати для наших дітей". Цей крок є реалізацією передвиборчих обіцянок Байдена нарешті використовувати слово "геноцид" для опису систематичних вбивств і депортацій вірмен на території нинішньої Туреччини понад століття тому. Попередники Байдена в Білому домі перестали вживати це слово, побоюючись пошкодити зв'язків з ключовим регіональним союзником. Раніше на цьому тижні американські офіційні особи посилали сигнали союзникам за межами адміністрації, які наполягали на офіційній заяві, що президент США визнає геноцид.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини