Головна Новини Світ США Туреччина заморозила активи американського фонду за фінансування тероризму
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина заморозила активи американського фонду за фінансування тероризму

Туреччина заморозила активи 770 осіб і фонд, який базується в США

24 грудня 2021, 10:43
Поділіться публікацією:

Туреччина заморозила активи загалом 770 осіб і американського фонду на підставі фінансування тероризму, йдеться в рішенні, опублікованому в її офіційному віснику в п'ятницю, 24 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Туреччина заморозила активи американського фонду за фінансування тероризму

Прапор Туреччини - фото з відкритих джерел

Активи чиказького фонду Niagara Foundation були заморожені через зв'язки з американським священнослужителем Фетхуллахом Гюленом, якого Туреччина звинуватила в організації спроби державного перевороту в 2016 році.

Активи понад 400 осіб були заморожені за зв'язки з Гюленом, йдеться у виданні.

Цей крок був зроблений на підставі вчинення дій, передбачених статтями "злочин фінансування тероризму" та "діяння, що забороняють надання або стягнення коштів", – додали в ньому.

Згідно з рішенням, активи понад 200 осіб, звинувачених у зв'язках із забороненими угрупованнями Робочої партії Курдистану та Ісламської держави, також були заморожені.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія відхилила рішення німецького суду про те, що вона замовила вбивство колишнього чеченського бойовика у 2019 році в берлінському парку. Однак у Кремлі заявили, що "неприємний епізод" не повинен вплинути на відносини між президентом Володимиром Путіним і новим канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Німецький суд визнав, що Росія замовила вбивство, і засудив агента, який здійснив те, що суд назвав актом "державного тероризму", до довічного ув'язнення. 

Німецький суддя Олаф Арнольді встановив, що громадянин Грузії Торніке Хангошвілі був убитий трьома пострілами в серпні 2019 року у відплату за його роль у боротьбі разом із чеченськими сепаратистами проти Москви в 2000-х роках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини