Головна Новини Світ США У Байдена натякнули про страх перед Росією: що заявив Кірбі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена натякнули про страх перед Росією: що заявив Кірбі

Джон Кірбі дав зрозуміти, що загроза, яка походить від Росії набагато більше, ніж загроза від Ірану, тому США не збиватимуть дрони в Україні, як це зробили в Ізраїлі

16 квітня 2024, 08:05
Поділіться публікацією:

США навіть не думають про те, щоб втручатися у російсько-українську війну та допомагати українцям безпосередньо на території їхньої країни, наприклад, збивати повітряні цілі, як вони це робили в Ізраїлі. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

У Байдена натякнули про страх перед Росією: що заявив Кірбі

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Відповідаючи на запитання, чи США готові так само збивати іранські дрони-камікадзе, як вони робили це в Ізраїлі під час атаки Ірану, він сказав, що здогадувався, що це питання виникне.

"Послухайте, йдеться про різні конфлікти, різний повітряний простір, різні картини загроз", — висловився Джон Кірбі.

Радник також зазначив, що від початку конфлікту, президент (Байден, — ред.) дав зрозуміти, що США не планують брати участь у бойових діях в Україні.

За словами Джона Кірбі, США надають Україні озброєння, якого вона потребує, для захисту її повітряного простору і це вже великий внесок у допомогу Києву.

"На жаль, на сьогоднішній день ми не можемо зробити цього, оскільки не маємо додаткового фінансування національної безпеки, якого українці так потребують", – заявив чиновник.

Він також сказав, що найкращим рішенням буде надати допомогу до рук Сил оборони Ізраїлю та до рук українських військових і ухвалити той законопроект, який ухвалив Сенат.

Зазначимо, у подібному ключі висловився міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон. Він заявив, що на сьогоднішній день ВПС Британії не готові збивати дрони-камікадзе над територією України, оскільки прямий конфлікт сил НАТО та російських військ "викличе тривожну ескалацію". Зовсім інша ситуація в Ізраїлі. Саме тому ВПС Британії активно допомагали ізраїльтянам збивати ворожі повітряні цілі ще підльоті до Ізраїлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини