Головна Новини Світ США У Байдена називають "потужною" декларацію G20, яка розчарувала Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена називають "потужною" декларацію G20, яка розчарувала Україну

У Білому домі перерахували сильні сторони декларації G20

16 вересня 2023, 14:14
Поділіться публікацією:

У Білому домі вважають за сильний текст підсумкової декларації саміту G20, незважаючи на те, що вона викликала розчарування. У підсумковій декларації так і не прозвучало прямого засудження російської агресії проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", позитивні сторони підсумкової декларації на брифінгу озвучив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

У Байдена називають "потужною" декларацію G20, яка розчарувала Україну

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

Радник Байдена заявив, що у підсумковому комюніке G20 є головні чотири пункти, які є важливими для України. Він перерахував чотири ключові принципи декларації щодо України: першочергове значення територіальної цілісності та суверенітету; заяву про те, що абсолютно неприйнятною для будь-якої країни є застосування сили для порушення територіальної цілісності іншої країни; напади на зернову інфраструктуру чи цивільну інфраструктуру мають бути повністю заборонені; загроза чи застосування ядерної зброї у такому конфлікті має бути неприпустимим.

"Ці чотири пункти, які з'явилися в комюніке G20, є потужними і, я б сказав, певним чином не нейтральними заявами в цьому контексті, тому що всі ці чотири пункти справді кажуть Росії: "Те, що ви робите, є неприйнятним", – підкреслив Салліван.

Міністерство закордонних справ України розкритикувало комюніке G20, охарактеризувавши документ як такий, де "нічим пишатися" щодо відносно агресії Росії проти України.                                                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто та проти кого зіграв на саміті G20 – які підсумки для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 вересня 2023, 14:14

Звісно декларація g20 була справді потужною. Вона засудила усе православне Зло, жодної різниці. Якби корумпована хунта нацистів не намагалась себе виправдати, на її сторону людства не стало. Люди не хочуть ділити Зло на гарне і погане вони його засуджують загалом.

Правдоруб

16 вересня 2023, 14:04

россии на эти писюльки плевать! Лучше бы европа, сша миротворцев бы в Украину ввела! Или хотя бы дали 100% членство нато в европу.


Новини