Головна Новини Світ США У Байдена назвали винних у тому, що Україна продовжує втрачати позиції на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена назвали винних у тому, що Україна продовжує втрачати позиції на фронті

У Білому домі знову дорікнули Конгресу за бездіяльність

9 квітня 2024, 08:45 comments4159
Поділіться публікацією:

В адміністрації Джо Байдена продовжують розводити руками та звинувачувати Конгрес США в тому, що Україна сьогодні не може навіть ефективно оборонятися у війні проти РФ, не кажучи вже про те, що йти у наступ, відвойовуючи свої території. Бездіяльність Конгресу США призводить до того, що Україна втрачає позиції на лінії фронту. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

У Байдена назвали винних у тому, що Україна продовжує втрачати позиції на фронті

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр. Фото: Getty Images

"За останні кілька тижнів, кілька місяців ми спостерігаємо, як Україна втрачає позиції на полі бою. І це через бездіяльність Конгресу", — заявила Жан-П'єр.

За її словами, США мають продовжувати надавати Україні допомогу, як це було від початку повномасштабного вторгнення.

Прес-секретар нагадала, що українські захисники борються за свободу України та за демократію, а також проти агресії російського диктатора Володимира Путіна.

"Ми знаємо, що відбувається, якщо не зупинити диктатора. Якщо спікер Джонсон (спікер Палати представників Майк Джонсон – ред.) внесе на розгляд законопроект про національну безпеку (за допомогою України на 60 млрд доларів – ред.), ми знаємо, що він отримає переважну підтримку", — додала вона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський натякнув, що з Москвою знову хочуть домовитися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Конгрес США виходить цього тижня з канікул. Ми сподіваємося, що буде нарешті ухвалено рішення про виділення багатомільярдної допомоги Україні, яке "заморожено" вже близько півріччя. Щоправда, досі неясно – коли і в якому вигляді можуть ухвалити законопроект про зовнішню підтримку. Чи можна чекати на якісь рішучі дії (позитивні для нас) від демократів і частини республіканців, які реально переживають за Україну і власне глобальну безпеку? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини