Головна Новини Світ США У Байдена обмірковують, як дати Україні те, що ще восени просив Залужний
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена обмірковують, як дати Україні те, що ще восени просив Залужний

Білий дім скликав виробників зброї, щоб допомогти Україні

9 січня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:

Радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван ініціював зустріч працівників Білого дому з представниками 12 провідних американських оборонних компаній, щоб обговорити перспективи виробництва зброї для України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

У Байдена обмірковують, як дати Україні те, що ще восени просив Залужний

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

Американські чиновники, які погодилися говорити на умовах анонімності, зазначили, що цією зустріччю Салліван домагався "відновлення акценту на наданні допомоги Україні та подолання низки ключових технологічних проблем, що стримують її прогрес та динаміку на полі бою".

Серед учасників були менеджери компаній Palantir Technologies та Anduril Industries, які переважно спеціалізуються на оборонних комп'ютерних системах, а також Fortem та Skydio, які займаються дронами та боротьбою з ними.

На зустрічі порушили питання зокрема технологій розмінування, безпілотників та систем для боротьби з російськими дронами.

"Reuters" зазначає, що США намагаються розширити доступ України до найсучасніших американських технологій, що має дати можливість українській армії більш ефективно протистояти агресору на полі бою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може посилитись допомога Україні після статті Валерія Залужного: на чому акцентував увагу генерал.

Також видання "Коментарі" повідомляло — коли проясниться ситуація за допомогою України від США: про яку загрозу говорять у світі. Експерти детально проаналізували ситуацію в ході ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.                                                   




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини