Головна Новини Світ США У Байдена попередили Китай про наслідки за підтримку РФ у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена попередили Китай про наслідки за підтримку РФ у війні проти України

Влада США з'ясувала, що Китай надає РФ нелетальну військову допомогу та економічну підтримку

25 січня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

Вашингтону стало відомо, що китайські компанії дають РФ нелетальну зброю, яку та у свою чергу використовує у війні проти України. Саме тому Білий дім вже зв'язався з китайською владою та озвучив свої заперечення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

У Байдена попередили Китай про наслідки за підтримку РФ у війні проти України

Білий дім. Фото: Flickr/Sarah Sampsel

Видання зазначає, що американська влада дізналася про те, що Китай надає нелетальну військову допомогу та економічну підтримку країні-агресору.

"Як заявило джерело, така діяльність китайських компаній викликає тривогу у Білому домі. Проте там думають, що це "сильно скорочена версія від початкового плану Китаю, який передбачав продаж смертоносної зброї для війни проти України", – йдеться у матеріалі.

Вашингтон на офіційному рівні поінформував владу КНР, що наслідки будуть блискавичними, якщо все ж таки з'ясується, що Китай перестав займати нейтральний статус щодо конфлікту в Україні і вирішив надати Росії летальну зброю. Сьогодні Білий дім задіяв усі можливі дипломатичні механізми, щоб пояснити китайській владі, як їхнє рішення про підтримку Росії може зашкодити не лише самому Китаю, а й іншим країнам.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Китай офіційно заявив, що він підтримуватиме жодну зі сторін протистояння. Але при цьому влада Китаю висловлювала свою незгоду з політикою Заходу, яка почала підтримувати Україну постачанням озброєнь. Також Пекін відмовився приєднатися до санкцій Заходу проти Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – сьогодні Байден зробить важливу заяву про постачання танків Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — британська розвідка повідомляє — у вищому військовому керівництві РФ розбіжності вже не приховати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини