Головна Новини Світ США У Байдена прокоментували можливість початку повномасштабної війни між Ізраїлем та "Хезболлою"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена прокоментували можливість початку повномасштабної війни між Ізраїлем та "Хезболлою"

За останні тижні значно загострилося протистояння між Ізраїлем та ліванським угрупованням "Хезболла"

сьогодні, 20:15
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки вважають, що дипломатичний шлях є найкращим варіантом для Ізраїлю, аби повернути людей до їхніх домівок на півночі країни, а не ведення повномасштабної війни з "Хезболлою" чи Іраном. Про це заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, передає The Guardian.

У Байдена прокоментували можливість початку повномасштабної війни між Ізраїлем та "Хезболлою"

Джон Кірбі (фото з відкритих джерел)

За словами Кірбі, тотальна війна з "Хезболлою" або Іраном не призведе до безпечного повернення цивільних до своїх домівок.

"Якщо ви хочете повернути цих людей додому безпечно і стабільно, ми вважаємо, що дипломатичний шлях є правильним", — сказав він в інтерв'ю CNN.

Кірбі наголосив, що США продовжують слідкувати за ситуацією та діями "Хезболли" і залишаються у контакті з Ізраїлем щодо обговорення подальших кроків.

"Ми не приховували того факту, що не завжди погоджуємося з тактичними рішеннями Ізраїлю щодо захисту цивільного населення, однак підтримка Ізраїлю з боку США залишається незмінною", — додав Кірбі.

 Він також додав, що підтримка Ізраїлю з боку США залишається незмінною.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ізраїль почав масовану атаку на Ліван Ізраїльські військові здійснили авіаудари по об'єктах "Хезболли" в Лівані 19 вересня. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила про атаку у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що удари спрямовані на знищення терористичного потенціалу та інфраструктури бойовиків. 

За інформацією ЦАХАЛ, південна частина Лівану була перетворена "Хезболлою" на зону бойових дій, де бойовики використовують будинки цивільних як зброю, будуючи тунелі під ними та використовуючи місцевих жителів як живий щит.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини