Головна Новини Світ США У Байдена розповіли, на що може розраховувати Україна на саміті НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена розповіли, на що може розраховувати Україна на саміті НАТО

Ентоні Блінкен заявив, що Україна може розраховувати на потужний пакет допомоги на саміті НАТО

1 червня 2023, 16:35 comments6785
Поділіться публікацією:

Країни-члени НАТО планують виділити об'ємний пакет політичної та матеріальної допомоги Україні під час саміту, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

У Байдена розповіли, на що може розраховувати Україна на саміті НАТО

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Щодо України, то, ґрунтуючись на сьогоднішніх дискусіях, я думаю, перше, що можна сказати, це те, що у Вільнюсі, коли лідери зустрінуться на саміті, ми і наші друзі в Україні можемо розраховувати на дуже потужний пакет як політичної, так і та матеріальної допомоги", — заявив держсекретар США.

Окрім цього, Ентоні Блінкен нагадав, що всі країни-члени НАТО пам'ятають ті зобов'язання, які взяли на себе під час саміту у 2008 році в Бухаресті. Тоді Київ отримав чіткий сигнал про готовність відчинити Україні двері до Альянсу.

За словами Блінкена, зараз триває серйозна робота щодо зміцнення відносин України та НАТО. Окремим пунктом є допомога Києву, щоб Україна якнайшвидше могла відповідати всім стандартам НАТО.

"Думаю, що ми побачимо це на саміті у Вільнюсі, а також побачимо зміцнення політичних відносин між НАТО та Україною", — підсумував Блінкен.

Читайте також на порталі "Коментарі" — держсекретар США Ентоні Блінкен не сумнівається, що Швеція незабаром може стати частиною НАТО. Заява зроблена на тлі нещодавньої телефонної розмови президента США Джо Байдена з переобраним президентом Туреччини – Реджепом Тайіпом Ердоганом. Імовірно, обговорювалася можливість продажу Анкарі нових американських винищувачів в обмін на відмову від блокування шведського просування в НАТО. Водночас євроатлантичні перспективи України залишаються туманними, хоч є певні очікування від саміту Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. Чого очікувати від НАТО в найближчому майбутньому – як Швеції, так і Україні, а також Росії, яка відкрито називає Альянс своїм ворогом і навіть нібито саме з ним воює на території нашої країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини