Головна Новини Світ США У Байдена відповіли, чи просив Зеленський надіслати західні війська в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відповіли, чи просив Зеленський надіслати західні війська в Україну

Вашігнтон заявив, що не відправить своїх військових до України

6 березня 2024, 08:02
Поділіться публікацією:

Інформація, яка час від часу спливає у ЗМІ та соцмережах не відповідає дійсності. Президент України Володимир Зеленський ніколи не просив, щоб західні війська допомогли його країні у боротьбі з російською загарбницькою армією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив Координатор Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі. Раніше він запевняв, що США не відправлятимуть своїх солдатів воювати в Україні.

У Байдена відповіли, чи просив Зеленський надіслати західні війська в Україну

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Getty Images

"Президент Зеленський не просить про це, він просто просить надати йому інструменти та можливості. Він ніколи не просив, щоб іноземні війська воювали за його країну", — сказав Джон Кірбі.

Зазначимо, що останнім часом тема можливого відправлення військ до НАТО активно обговорюється у світі. Ініціатором цього обговорення став президент Франції Еммануель Макрон, який припустив, що на певному етапі війська союзників України можуть допомогти. Щоправда потім лідер Франції пояснив, що він не говорив про жодні конкретні терміни, а лише допустив таку ймовірність.

До того ж більшість союзників, зокрема Сполучені Штати, відразу публічно відкинули цю ідею. Обговорити її готові у Литві, Канаді, Естонії, Нідерландах та Чехії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії розпочалися масштабні військові навчання країн НАТО під назвою Nordic Response 24, які триватимуть до 15 березня. При цьому в самому Альянсі відбуваються серйозні дискусії, зокрема, про ймовірне відправлення військовослужбовців до України. Даються взнаки і тривожні сигнали, що йдуть зі США. І у ракурсі зниження підтримки України. І щодо того, що у разі повернення Дональда Трампа в президенти, він може або вивести свою країну з НАТО, або "забути" про обіцянку допомагати Європі. Про що говорять процеси, які зараз йдуть в НАТО? Які трансформації може пережити Альянс і чи переживе? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини