Головна Новини Світ США У Байдена відповіли на ядерний шантаж порадою Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відповіли на ядерний шантаж порадою Путіну

США вважають, що ядерні загрози Росії – блеф

7 травня 2024, 08:30 comments6657
Поділіться публікацією:

Якщо Путін та його оточення так хочуть уберегти свої війська від ураження зброєю західного виробництва, вихід дуже простий – Росія лише має вивести їх з території України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

У Байдена відповіли на ядерний шантаж порадою Путіну

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Якщо Путін і російські офіційні особи стурбовані тим, що їхні війська в Україні можуть бути вражені зброєю, яку виготовили в інших державах, — то найлегший спосіб уникнути цього, — це просто вивести свої війська", — висловився Джон Кірбі.

Він додав, що для лідера великої ядерної держави це просто безрозсудно та безвідповідально брязкати ядерним арсеналом і натякати на його потенційне використання.

Кірбі наголосив, що США уважно стежать за всім, що відбувається зараз, і продовжать дуже уважно стежити далі.

"Можу вам сказати, що поки що ми нічого не побачили, навіть незважаючи на безрозсудну риторику, що змусило б нас змінити нашу позицію стратегічного стримування", – наголосив Джон Кірбі.

Про те, що поки що Вашингтон не бачить ознак можливого використання Росією ядерної зброї на території України, також заявив і представник Держдепу США Метью Міллер.

"Російська ядерна риторика була безрозсудною та безвідповідальною протягом усього конфлікту. Незважаючи на всі ми не бачили жодних підстав для коригування нашої власної ядерної позиції у відповідь на ці заяви, а також – жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю в Україні", — Заявив Міллер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США пояснили, з якою метою Путін лякає країни Заходу ядерними навчаннями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини