Головна Новини Світ США У Байдена відповіли Путіну на спробу звинуватити Україну в теракті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відповіли Путіну на спробу звинуватити Україну в теракті

Едріен Уотсон переконана, що за московським терактом стоїть ІДІЛ

24 березня 2024, 18:56
Поділіться публікацією:

До теракту в московському концертному залі "Крокус", де загинули понад 130 осіб, Україна "жодним чином не причетна", заявили у Білому домі. Таку заяву зробила речниця Ради національної безпеки США Едріен Уотсон, її цитує "Голос Америки".

У Байдена відповіли Путіну на спробу звинуватити Україну в теракті

Теракт у концертному залі "Крокус" (фото з відкритих джерел)

За інформацією Білого дому, до теракту Україна не причетна.

"Ісламська держава несе виключну відповідальність за цю атаку. Ніякої участі України не було", — сказала Уотсон.

Натомість віце-президентка США Камала Гарріс в інтерв’ю телеканалу ABC News також заявила, що не існує жодних доказів причетності України до теракту.

"Ні, немає жодних доказів [причетності України до теракту]. І насправді ми знаємо, що за всіма ознаками саме ІДІЛ-К несе відповідальність за те, що сталося", – заявила Гарріс.

Відомо, що  ІДІЛ-К (ISIS-K, тобто Islamic State – Khorasan) – підрозділ угруповання ІДІЛ, що "відповідає" за Афганістан.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому Путін намагається повісити провину за теракт у Підмосков'ї на Україну. Російські пропаганда та офіційні особи передбачувано почали намагатися відшукувати "український слід" у теракті у підмосковному концертному залі "Крокус Сіті Холл". Незважаючи на те, що тут явно простежується або рука, або провал російських спецслужб, диктатор Володимир Путін заявив, що для підозрюваних у теракті "було підготовлено вікно" для переходу кордону з Україною. Такі звинувачення заперечують в українській розвідці, жорстко реагує на них президент Володимир Зеленський. Але в РФ, схоже, чітко дана установка – звинувачувати у всьому Україну. 

Медіаексперт, член Ради з питань свободи слова за президента Володимира Зеленського, екс-заступник міністра інформполітики (з 2015 по 2016 рр.), радник міністра оборони України (2014-2015) Тетяна Попова вважає, що зробити Україну винною в атаці на "Крокус Сіті Холл" буде важко.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини