Головна Новини Світ США У Байдена відреагували на часті розмови Путіна та Сі Цзіньпіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на часті розмови Путіна та Сі Цзіньпіна

Вашингтон не приховує своєї стурбованості зближенням Росії та Китаю

31 грудня 2022, 10:05 comments1088
Поділіться публікацією:

США стурбовані через зближення Китаю з Росією на тлі телефонної розмови глав обох держав – Сі Цзіньпіна та Володимира Путіна. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробив Представник Державного департаменту США, пише "CNN".

У Байдена відреагували на часті розмови Путіна та Сі Цзіньпіна

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Пекін стверджує, що дотримується нейтралітету, але його поведінка дає зрозуміти, що він все ще інвестує у тісні зв'язки з Росією. Сполучені Штати та Європа попередили КНР про наслідки надання Росії військової допомоги для її війни проти України або систематичної допомоги в ухиленні від санкцій" , – зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Представник Держдепу підкреслив, що Вашингтон "уважно стежить за діяльністю Пекіна", а ті, хто стане на бік Москви в несправедливій війні проти України, "неминуче опиняться на неправильному боці історії".

"Світ спостерігає за тим, які держави відстоюють основні принципи свободи, самовизначення та суверенітету, а які стоять поруч чи мовчки підтримують Росію у її навмисній та неспровокованій війні", — підсумував представник відомства.

Нагадаємо, напередодні голова КНР Сі Цзіньпін під час відеоконференції із президентом Росії Володимиром Путіним заявив, що Китай готовий бути глобальним партнером Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ході переговорів президента Росії Володимира Путіна та голови Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна було заявлено про готовність нарощувати "стратегічну взаємодію, надавати один одному можливості для розвитку, бути глобальними партнерами на благо народів наших країн та на користь стабільності в усьому світі". Що можна сказати про російсько-китайські відносини , у тому числі в ракурсі війни в Україні. Як вони розвивалися (видозмінювалися) цього року, чого очікувати у майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини