Головна Новини Світ США У Байдена відреагували на чутки про "мирний план" Трампа Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на чутки про "мирний план" Трампа Україною

У Білому домі наголосили, що лише Україна вирішуватиме, коли розпочинати переговори про припинення війни

27 червня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

У Білому домі підтвердили позицію, що саме Україна може вирішити, коли і за яких обставин вести переговори з РФ щодо припинення бойових дій. Так в адміністрації президента США прокоментували інформацію у ЗМІ про нібито наявність "плану" у екс-глави держави, якнайшвидше завершити війну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

У Байдена відреагували на чутки про "мирний план" Трампа Україною

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Чиновника попросили відповісти, чи є сенс у рамках, про яку писало агентство Reuters про те, що двоє близьких радників Дональда Трампа представили "план припинення війни" РФ проти України, по суті шляхом примусу Києва сісти за стіл переговорів з Москвою і територіальних поступок

Кірбі насамперед зазначив, що не має наміру коментувати передвиборчу кампанію у Штатах, у яких бере участь Трамп. Також він скептично висловився щодо самого такого "мирного плану", про який нібито говорили журналістам радники екс-президента.

"Ви знаєте, я не збираюся вдаватися до публічної дискусії з приводу того, що радники колишнього президента Трампа можуть або не можуть говорити з ним про це", — сказав він.

Також представник Білого дому підкреслив, що прихильність американського президента Джо Байдена до підтримки України "була явно стійкою, різкою та послідовною".

За словами Кірбі, Вашингтону вдалося створити глобальну коаліцію, до якої увійшли понад 50 країн. Усі вони підтримують Україну. Джо Байден лише підписав на G7 в Італії тиждень тому історичну двосторонню угоду з безпековою Україною. І він розуміє, що чим сильнішою буде позиція України на полі бою, тим сильнішою вона буде за столом переговорів, коли настане час. Але тільки Київ сам вирішить, коли цей час настане. Чиновник також додав позицію Вашингтона: "нічого про Україну без України".

"І ми наполегливо стоїмо, щоб переконатися, що президент Зеленського має все необхідне, щоб, якщо і коли він буде готовий взятися за стіл переговорів, він міг зробити це з позиції сили, і щоб він знав, що він має нашу підтримку і підтримку ці близько 50 з лишком країн", — висловився Кірбі.

Він також підкреслив, що Білий дім не збирається змушувати Україну "здавати якусь свою територію, тому що ми розуміємо, що якщо Путіну дозволять завоювати Україну і підкорити її народ, когось із її людей, наслідки будуть важкими".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп пояснив його бачення після закінчення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

27 червня 2024, 06:58

Після затримання і відправлення на ВЛК, Володимир Остапчук усім казав, що воювати мають усі. Та після прибуття до ТЦК «рєшил вопрос». Виявляється, зв'язки у ВР вирішують питання мобілізації на раз-два. Прибувши у ТЦК, Остапчук зробив один дзвінок і йому дали відстрочку на місяць. Кумувство і зв'язки в Україні, нажаль, ніхто не відміняв. У влади бандерівськая банда. От уся сутність бандерівців - мерзотні, цинічні тварюки. Доки не почнемо їх мочити, життя нормального нам не буде.


Новини