Головна Новини Світ США У Байдена відреагували на погрози Путіна відповісти на удари ЗСУ по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на погрози Путіна відповісти на удари ЗСУ по РФ

Білий дім не змінив позицію щодо ударів по тилах РФ

14 вересня 2024, 07:15 comments1290
Поділіться публікацією:

Загрози російського диктатора Володимира Путіна щодо можливого дозволу української армії бити західними ракетами по РФ – дуже небезпечна риторика, але в цьому немає нічого нового. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробила прес-секретар Білого дому Карін Жан П'єр, повідомляє сайт Білого дому.

У Байдена відреагували на погрози Путіна відповісти на удари ЗСУ по РФ

Білий дім. Фото: з відкритих джерел

Спікер назвала озвучену господарем Кремля риторику "не новою для Росії" і додала, що насправді це було "головним повідомленням російської пропаганди у їхній війні".

Жан П'єр повторила повідомлення про те, що війна в Україні може завершитись у момент, коли Росія виведе свої війська з України. Проте, за її словами, Білий дім не змінив позиції щодо ударів по тилах РФ.

"Політика не змінилася. Але я продовжу говорити, що президент (Джо Байден. — ред.) зраджений тому, щоб Україна мала те, що їй потрібно, щоб захищатися від агресії Росії, і щоб захищати свою демократію", — сказала вона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — постійний представник країни-агресора Росії в Раді безпеки ООН Василь Небензя заявив, що "неонацистський режим" України нібито вже давно б'є територією РФ зброєю, а також "влаштовує теракти щодо мирного населення та цивільної інфраструктури".

Однак, заявив Небензя, якщо країни Заходу дадуть Україні дозвіл бити територією Росії їхньою зброєю, то це "принципово" змінить відносини РФ із західним табором.

"Якщо рішення про зняття обмеження буде прийняте, це означатиме, що з цього моменту країни НАТО розпочинають пряму війну з Росією. У цьому випадку ми, зрозуміло, будемо змушені приймати відповідні рішення з усіма наслідками, що витікають для них, для західних агресорів. Відмазатися від відповідальності та перевалити всю провину на Київ у наших західних колег вже не вийде", — заявив Небензя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини