Головна Новини Світ США У Байдена відреагували на повідомлення ЗМІ про мирну пропозицію Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на повідомлення ЗМІ про мирну пропозицію Москві

У США заперечують, що пропонували Москві "українські території в обмін на мир"

3 лютого 2023, 07:27 comments2823
Поділіться публікацією:

Інформація швейцарського видання "Neue Zürcher Zeitung" про те, що директор ЦРУ Вільям Бернс нібито пропонував Росії та Україні затвердити мирний план, згідно з яким військові дії припиняються в обмін на те, що Кремль офіційно отримує контроль над частиною окупованих українських територій. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання "The Newsweek", цитуючи заяву Білого дому та Центрального розвідувального управління США.

У Байдена відреагували на повідомлення ЗМІ про мирну пропозицію Москві

Білий дім. Фото: з відкритих джерел

Заступник представника Ради національної безпеки Білого дому Шон Девітт заявив, що повідомлення NZZ є "неточним", пише видання.

У той же час представник ЦРУ повідомив Newsweek, що твердження NZZ про те, що Бернс здійснив таємну поїздку до Москви в січні і що він висунув мирну пропозицію від імені Білого дому, є "абсолютно хибним".

Зазначимо, 2 лютого швейцарське видання NZZ повідомило, що рішення західних країн про надання Україні танків могли ухвалити через те, що Київ та Москва відхилили пропозицію мирного плану.

За інформацією видання, у середині січня президент США Джо Байден доручив голові ЦРУ Вільям Бернс перевірити готовність України та Росії до переговорів. Бернс нібито озвучив Києву пропозицію "світу в обмін на землю", а Москві — "землю в обмін на світ". Однак і Україна, і Росія відмовилися від такого мирного плану.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Про що говорить позиція Грузії щодо війни в Україні – чому Тбілісі боїться сваритися з Москвою.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Туреччина проти постачання танків Україні – від чого залежить позиція Анкари щодо війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Читач

3 лютого 2023, 07:56

Ви хоч самі читайте те що пишіте!!!! Google-перекладач не зробить за вас роботу. !!!!! Києву пропозицію "світу в обмін на землю", а Москві — "землю в обмін на світ" !!!!! вИ СЕРЙОЗНО??? ДНІЩЕ!!!


Новини