Головна Новини Світ США У Байдена заговорили про екстрену підтримку України: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена заговорили про екстрену підтримку України: про що йдеться

Поки Палата представників не ухвалила рішення щодо подальшої допомоги Україні, адміністрація США шукатиме способи, як допомогти українцям

3 квітня 2024, 07:20 comments1700
Поділіться публікацією:

У зв'язку із затягуванням у Палаті представників рішення про подальшу допомогу Україні адміністрація США продовжуватиме активно шукати способи забезпечення українців негайною підтримкою, як і минулого місяця. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив радник Білого дому Джон Кірбі.

У Байдена заговорили про екстрену підтримку України: про що йдеться

Джон Болтон. Фото: із відкритих джерел

"Ми вже вжили певних невідкладних заходів. Ви бачили, як Пентагон зміг виділити 300 мільйонів доларів, щоб підтримати українські сили в пакеті екстреної допомоги. Ми продовжуватимемо активно шукати і розглядати можливості для подальших дій", — заявив представник Білого дому.

Також він зазначив, що уряд США досі залишається обмеженим у цій ситуації, адже їм "необхідний закон щодо додаткового фінансування".

На запитання, чи існує дедлайн, коли уряд почне більше діяти для підтримки України, Джон Кірбі сказав, що цей термін уже минув давно, коли президент подав запит до Конгресу з пакетом допомоги. Він зазначив, що через бездіяльність законодавців у Палаті представників українські командири на місцях змушені приймати складні рішення щодо того, як економити боєприпаси та одночасно захищати позиції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після 9 квітня, коли американські парламентарі повернуться з відпустки, продовжиться обговорення про законопроект щодо зовнішньої допомоги, зокрема України. Судячи з заяв спікера Палати представників Майка Джонсона, він не має наміру ставити на голосування варіант, підтриманий у лютому Сенатом (з виділенням 60 млрд доларів безоплатної допомоги Україні). Схоже, ставку буде зроблено на новий законопроект, де допомогу мають намір надати у вигляді кредиту. Акцент також може робитися на передачу заарештованих російських активів Україні. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" епопею, що триває, з (не)виділенням Штатами допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини