Головна Новини Світ США У Байдена зробили тривожну заяву: скільки коштів залишилося на допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена зробили тривожну заяву: скільки коштів залишилося на допомогу Україні

У Білому домі констатували, що США витратили 96% коштів, виділених на допомогу Україні

9 листопада 2023, 07:35 comments1829
Поділіться публікацією:

США фактично витратили вже 96% коштів, виділених на всі напрямки підтримки України з початку війни, включаючи постачання зброї. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спілкування з представниками мас-медіа зробив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

У Байдена зробили тривожну заяву: скільки коштів залишилося на допомогу Україні

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Якщо розглядати всі кошти, понад 60 мільярдів доларів, які ми виділили на допомогу Україні з початку бойових дій, то ми витратили близько 96%. Йдеться про гроші не лише на військову допомогу, а й на фінансово-економічну підтримку та гуманітарну допомогу", — зазначив Джон Кірбі, очевидно, натякаючи на те, що тепер тільки від Конгресу залежить, коли і в якому обсязі Україна зможе отримати черговий транш підтримки від головного свого союзника у війні.

За інформацією Кірбі, Вашингтон також направив Києву понад 90% коштів, виділених саме на військову допомогу.

Джон Кірбі також озвучив цифри, наголосивши, що перед стартом зими у Пентагону залишилося трохи більше 1 мільярда доларів на допомогу українському народу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — опитування демонструють, що якби президентські вибори в США відбулися зараз, чинний президент-демократ Джо Байден поступився б своєму супернику та попереднику – республіканцю Дональду Трампу. Останній вже оголошує список "жертв", з якими розбереться, якщо повернеться до Білого дому. І навряд чи буде позитивно налаштований до України, президент якої Володимир Зеленський днями "вколов" Трампа, який запевняє, що здатний зупинити російсько-українську війну за 24 години. У американській пресі, тим часом, дедалі частіше виходять статті, суть яких, – Україна не зможе домогтися справедливого миру і зараз у гіршій ситуації, ніж рік тому. Про що говорять внутрішньоамериканські тенденції? Чи має Україна шанс добитися більшої підтримки, а не втратити ту, що поки є? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини