Головна Новини Світ США У Білому домі назвали три країни, які мають намір змінити існуючий світопорядок
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі назвали три країни, які мають намір змінити існуючий світопорядок

У Білому домі стурбовані тим, що Росія, Китай та Північна Корея зміцнюють співпрацю

20 грудня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Росія, Китай і Північна Корея сьогодні є тими країнами, які не згодні з існуючим світовим порядком, вони зміцнюють співпрацю між собою, бажаючи досягти своєї мети. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив представник адміністрації США Джон Кірбі.

У Білому домі назвали три країни, які мають намір змінити існуючий світопорядок

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Ми бачимо зростаюче прагнення Росії та Китаю, а також певною мірою і Північної Кореї, збільшити та покращити свої зв'язки один з одним", — зазначив Джон Кірбі.

У Білому домі вважають, що світ має бути влаштований за правилами, але є країни, які хочуть їх порушити.

"Ми досі вважаємо, що порядок, що ґрунтується на правилах, має значення, а також існуючі певні країни, які хотіли б діяти всупереч цьому порядку", — зазначив Джон Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дональд Трамп не відкидає можливості дозволити Північній Кореї зберегти свою ядерну зброю, при цьому запропонувати режиму КНДР фінансові стимули для припинення виробництва нових бомб. Про це пише рейтингове видання Politico, з посиланням на трьох осіб, знайомих з думкою Трампа.

Також видання "Коментарі" повідомляло – колишній голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що Росія, Китай та Іран загрожуватимуть світовій безпеці ще багато років. За його словами, підтримка України у захисті її суверенітету – це боротьба не лише на користь України, а й на користь США, щоб захистити систему, яка "запобігала війні великих держав останні вісім десятиліть". Чи ми бачимо формування нової "осі зла"? Що демократичний світ може (має) цьому протиставити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини