Головна Новини Світ США У Білому Домі розповіли, чому Байден погодився на розмову з Путіним: є одна умова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому Домі розповіли, чому Байден погодився на розмову з Путіним: є одна умова

Глава Білого дому вимагатиме повного відведення російських військ від кордонів України

30 грудня 2021, 07:20
Поділіться публікацією:

Сьогодні відбудеться телефонна розмова президента США Джо Байдена із главою Кремля Володимиром Путіним. У ході розмови глава Білого Дому наголосить на тому, що російські війська негайно мають відступити від українського кордону. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на Twitter-аккаунт журналіста Джека Детча.

У Білому Домі розповіли, чому Байден погодився на розмову з Путіним: є одна умова

Джо Байден и Володимир Путін. Фото: liga.net

Журналіст зазначає, що він мав досить тривалу розмову з одним із високопосадовців, які входять до найближчого оточення Джо Байдена. Той розповів про головні теми, які можуть підняти під час телефонної розмови Байдена з Путіним.

Джек Детч вважає, що головна вимога Вашингтона полягає в тому, щоб усі російські війська, яких, за даними розвідки, налічується близько 100 тисяч, відійшли від українського кордону і повернулися до місць постійної дислокації. Водночас, для більшого переконання Білий Дім має намір нагадати Путіну про те, що США та ЄС постійно перебувають у контакті щодо питання запровадження додаткових санкцій проти РФ у разі рішення Кремля піти у наступ на Україну. Жорстких санкцій не буде введено, якщо Кремль виконає вимогу США та їхніх союзників, давши своїм військам команду відійти від українського кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Європейському Союзі заявили, що не готові виконувати роль стороннього спостерігача, коли США та Росія готуються обговорювати питання безпеки на європейському континенті. Саме тому офіційний Брюссель наполягає на тому, щоб Євросоюз також був зацікавлений у майбутніх переговорах, анонсованих раніше. Цю позицію озвучив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини