Головна Новини Світ США У Білому Домі розповіли подробиці телефонної розмови Байдена і Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому Домі розповіли подробиці телефонної розмови Байдена і Путіна

Однією з основних тем телефонних переговорів між Путіним і Україною, стало отруєння Навального

26 січня 2021, 23:03 comments1436
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден сьогодні, 26 січня, провів свій перший телефонний дзвінок зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Як повідомляють в прес-службі Білого Дому, Байден і Путін обговорили ряд питань, від кібератак до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє CNN.

У Білому Домі розповіли подробиці телефонної розмови Байдена і Путіна

Володимир Путін, Джо Байден

Дзвінок відбувся опівдні за місцевим часом у Вашингтоні. Американські ЗМІ називають його першим кроком Байдена в дипломатії з одним з його головних супротивників, з яким він зустрічався раніше, правда, не в якості керівника держави.

У Байдена розповіли, що дзвінок був здійснений з метою обговорення нового ядерного договору, який адміністрація Байдена сподівається продовжити, російської агресії в Україні, втручання з боку Росії у вибори в США, а також отруєння Олексія Навального.

Довгий список тем для першої розмови Байдена з Путіним ілюструє неспокійний стан справ між Вашингтоном і Москвою, яке дісталося 46-му президенту попередньої адміністрації. Байден звинуватив свого попередника, президента Дональда Трампа, в тому, що він занадто слабкий по відношенню до Росії.

Байден сподівається зайняти більш жорстку позицію по відношенню до Путіна, заявили офіційні особи. Він розпорядився провести перевірку в адміністративних органах з питань, пов'язаних з Росією, і може ввести нові санкції щодо цієї країни.

Дзвінок відбувся з ініціативи Москви, розповів наближений до Байдена людина. Кремль запросив цей дзвінок незабаром після того, як Байден вступив на посаду минулого тижня, що є стандартним для іноземних лідерів, які сподіваються поговорити з новим президентом.

Попередник Байдена Дональд Трамп часто вступав в розмови з Путіним, чи не підготувавшись, і принаймні один раз знехтував порадою своїх радників не вітав Путіна з перемогою на виборах.

Байден також говорив у вівторок з Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом. Це був символічний розмова, з огляду на роль оборонного блоку в захисті від російської агресії в Європі.

Байден також поспілкувався з лідерами Франції, Німеччини та Великобританії, в тому числі з питань, пов'язаних з Росією.

Путін був одним з останніх світових лідерів, тих, хто вітав Байдена з перемогою на президентській посаді. Президенти познайомилися, коли Байден був віце-президентом і приїжджав до Москви. Під час екскурсії по кабінету Путіна Байден пізніше стверджував, що сказав російському лідерові, що не вірить в те, що у нього є душа.

Нагадаємо, Байден скасував укази Трампа про відкриття кордонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини