Головна Новини Світ США У Білому домі відповіли, чи планують США відправляти військових інструкторів в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі відповіли, чи планують США відправляти військових інструкторів в Україну

Джейк Салліван запевнив, що Сполучені Штати Америки не планують відправляти своїх військових інструкторів до України

5 червня 2024, 16:15 comments5875
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки не планують відправляти своїх військових інструкторів до України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє "The Guardian".

У Білому домі відповіли, чи планують США відправляти військових інструкторів в Україну

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

"Зі свого боку, ми не плануємо навчальної місії в Україні", — зазначив Салліван.

Він додав, що Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони, над чим зараз працює Вашингтон. Також українські захисники потребують "постійного потоку зброї", який їм надаватимуть США.

Зазначимо, що після того, як у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що на території України можуть працювати інструктори з інших країн, у Росії почали гнівно сипати погрозами. Зокрема, прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна – Дмитро Пєсков заявив, що іноземні інструктори, які приїжджатимуть до України для тренування військових, "не матимуть імунітет" від російських ударів. Про це пише "Sky News".

"Будь-які інструктори, які тренують війська київського режиму, не мають жодного імунітету", — заявив речник російського диктатора.

Видання зазначає, що зараз ведуться переговори про те, чи можуть французькі інструктори незабаром бути спрямовані на підтримку роботи тренувальних центрів в Україні.

Варто зазначити, що раніше міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров заявив, що у нього є факти, які дають підстави припустити, що французькі військові інструктори вже працюють в Україні. При цьому міністр країни-агресора назвав французьких інструкторів "законною ціллю".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини