Головна Новини Світ США У Білому домі відреагували на заяви Путіна щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі відреагували на заяви Путіна щодо України

У Байдена сподіваються, що республіканці почули послання Путіна

15 грудня 2023, 09:50
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін на "прямій лінії" вкотре підтвердив, що хоче завоювати Україну. Республіканці у Конгресі, які блокують допомогу Україні, мали почути послання Путіна. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі.

У Білому домі відреагували на заяви Путіна щодо України

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Але я сподіваюся, що ті республіканці Палати представників, які місяцями тримали в заручниках критично важливу допомогу Україні, почули гучне та чітке повідомлення Путіна. Ми всі знаємо, що це означає. Майже через 20 місяців після того, як він почав своє жорстоке та варварське Вторгнення Путін заявив сьогодні, що його агресія в Україні не закінчиться і світ буде тільки, цитата: "коли наших цілей буде досягнуто". Кінець цитати", — зазначив Кірбі.

На думку представника Білого дому, Путін на своїй щорічній прес-конференції "подвоїв свою мету завоювати Україну та підкорити її народ".

Кірбі наголосив, що поки Конгрес йде на різдвяні канікули, українці продовжують боротьбу. Він наголосив, що допомога потрібна зараз, а не після свят.

"Якщо цього недостатньо, щоб розворушити вас чи змінити вашу думку, подумайте про наші власні інтереси. Ми знаємо, що те, що відбувається в Україні, відбувається не тільки в Україні. Це не чужа війна. Путін кидає виклик тому самому міжнародному порядку, який ми допомагали будувати. Він кидає виклик Статуту ООН. Він кидає виклик самому поняттю суверенітету. Він кидає виклик демократії", — заявив Кірбі.

Як сказав представник Білого дому, США не можуть дозволити собі не допомагати Україні, а диктатори продовжують діяти, якщо не платять за свою агресію.

"І не помиляйтеся, Путін не єдиний – він не єдиний, хто спостерігає за тим, що тут відбувається і як це відбувається", – додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ще залишається шанс: яке рішення ухвалив Сенат щодо допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини