Головна Новини Світ США У Білому домі звинуватили Саудівську Аравію у підігруванні Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі звинуватили Саудівську Аравію у підігруванні Путіну

Саудівська Аравія протягом останніх тижнів повідомила Вашингтону про свій намір скоротити видобуток нафти

13 жовтня 2022, 23:03
Поділіться публікацією:

У США звинуватили Саудівську Аравію у різкому скороченню видобутку нафти, адже такий шлях збільшить доходи Росії, послабить тиск антиросійських санкцій. Але Ер-Ріяд, знаючи це, обирає цей шлях,  в той час, як світ об'єднується, щоб протистояти агресії Росії. Таку заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Bloomberg.

У Білому домі звинуватили Саудівську Аравію у підігруванні Путіну

США звинуватили Саудівську Аравію у різкому скороченню видобутку нафти (фото з відкритих джерел)

"Світ об'єднується навколо України у боротьбі з російською агресією. США відіграли ключову роль у створенні цієї коаліції та залучили керівництво Саудівської Аравії до цих зусиль", – заявив Кірбі.

За його словами, попри це, Саудівська Аравія протягом останніх тижнів повідомила Вашингтону, що збирається  скоротити видобуток нафти.

"Це хибне спрямування. Ми представили Саудівській Аравії аналіз, щоб показати, що немає ринкової основи для скорочення цільових показників видобутку і що вони можуть легко дочекатися наступної зустрічі ОПЕК, щоб побачити, як розвиватимуться події", — зазначив Кірбі.

Також в Білому домі повідомили, що інші країни ОПЕК змушені були підтримати Саудівську Аравію, хоче були не згодні з таким рішенням. Про що чесно повідомили США.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін погрожує країнам, які введуть стелю цін на російське паливо. Очільник Кремля заявив, що Росія не буде постачати нафту країнам, які введуть стелю на російське паливо. У такий спосіб Путін вирішив пожертвувати грошима, адже доходи від продажу нафти і газу — основа бюджету Росії. Відомо, серед країн, які планують встановити стелю на російську нафту з 5 грудня 2023 року та нафтопродукти з 5 лютого, є Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, США.  Деякі експерти кажуть, що ціна може бути на рівні близько 60 доларів за барель.

 
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини