Головна Новини Світ США У Держдепі назвали мінімальний термін продовження війни РФ та України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі назвали мінімальний термін продовження війни РФ та України

У Держдепі припускають, що Росія воюватиме, доки не побачить результати виборів у США

26 січня 2024, 08:12
Поділіться публікацією:

Росія продовжуватиме воювати проти України, доки не побачить результати президентських виборів у США. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив помічник держсекретаря США з Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, пише "Голос Америки".

У Держдепі назвали мінімальний термін продовження війни РФ та України

Держдеп США. Фото: з відкритих джерел

Тому О'Брайєн чекає напружених найближчих місяців і зазначає, що зима на війні завжди "важка і жорстока".

"Українці продовжують обирати демократію, справедливість та європейське майбутнє, як двічі робили це на Майдані, і як зараз відбувається щодня на передовій боротьбі проти Росії", – сказав чиновник.

Щодо фінансування українських потреб на шляху до перемоги у війні, О'Брайєн додав, що "потужна міжнародна коаліція допомагає Україні, хоча Київ самотужки фінансує дві третини військових потреб за рахунок внутрішніх ресурсів".

Зазначимо, під час брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі заявив, що Вашингтон поки що не фіксує жодних ознак ослаблення чи розфокусування щодо підтримки України з боку країн-партнерів та союзників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — широкомасштабне російське вторгнення в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, триває вже понад 700 днів. Українські воїни та народ загалом демонструють чудеса мужності, але нам явно не вистачає підтримки. Секретар РНБО Олексій Данілов наголошує, що саме нерішучість міжнародних партнерів може завадити Україні здобути перемогу у війні з російським агресором, тому закликає їх виявити сміливість. Які висновки можна зробити на цьому етапі? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини