Головна Новини Світ США У Держдепі прокоментували заяви Кремля про загрозу з боку Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі прокоментували заяви Кремля про загрозу з боку Заходу

США підтримуватимуть Україну "всім можливим способом" у її прагненні визначати своє майбутнє

17 липня 2024, 09:05 comments5550
Поділіться публікацією:

Росії ніхто не погрожував, "ні до вторгнення в Україну 2014 року, ні до повномасштабного вторгнення 2022 року". Єдине в чому РФ "бачить загрозу, то це в тому, що на її кордонах функціонує демократія". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепартаменту Метью Міллер.

У Держдепі прокоментували заяви Кремля про загрозу з боку Заходу

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

"Ми вважаємо, що Україна має бути в авангарді будь-якої дипломатії, спрямованої на припинення війни, тому що саме ця країна є жертвою агресії. Це їхня територія окупована, їхніх людей вбивають у війні, яку вони не починали, але від якої вони страждають уже фактично 10 років", — заявив дипломат.

Представник Держдепу назвав "неправомірною точкою зору" висловлювання Лаврова про те, що політичне та дипломатичне врегулювання війни в Україні "має супроводжуватися конкретними кроками зі зняття загроз Російської Федерації, що виходять із західного, євроатлантичного спрямування".

"Військової загрози не було. Ніхто не погрожував захопити російську територію, тому ми відкидаємо таку точку зору і продовжуватимемо працювати з нашими українськими партнерами над остаточним завершенням цього конфлікту справедливим світом – не просто миром, а справедливим та міцним світом", — запевнив представник Держдепу. .

Зазначимо, під час цього ж брифінгу Метью Міллер заявив, що влада США закликає Китай у контексті його стратегічного партнерства з Росією вплинути на Москву для припинення військової агресії проти України та завершення війни справедливим світом.

Представник Держдепу, відповідаючи на запитання журналістів про допомогу РФ з боку Китаю, висловився про роль Пекіна у посиленні "військової машини" Кремля та дипломатичній підтримці.

"Щодо Китаю, подивіться, ми бачили, як ви сказали, подальші відносини між Китаєм і Росією, і це стосується не тільки відновлення оборонно-промислової бази", — сказав чиновник.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини