Головна Новини Світ США У Держдепі розповіли, хто має ухвалити рішення про збивання ракет над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі розповіли, хто має ухвалити рішення про збивання ракет над Україною

Метью Міллер наголосив, що дискусія про те, щоб збивати ракети РФ над територією України між членами НАТО не припиняється

6 серпня 2024, 12:40 comments1145
Поділіться публікацією:

Рішення про те, щоб збивати ракети РФ над територією України мають ухвалити не США. Це рішення, яке мають ухвалити члени Альянсу колективно. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепу США Метью Міллер, відповідаючи на запитання щодо можливості країн НАТО збивати ворожі цілі над Україною.

У Держдепі розповіли, хто має ухвалити рішення про збивання ракет над Україною

Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Міллеру поставили питання про нещодавню заяву президента Володимира Зеленського, який доручив дипломатам опрацювати в рамках Ради Україна-НАТО можливість створення коаліції з-поміж держав-сусідів, які допомагатимуть збивати російські ракети над українською територією.

"Отже це дискусія, яка, як і всі дискусії в НАТО, є дискусією між членами НАТО і рішенням, яке НАТО прийме колективно. Це не те, про що я можу говорити звідси", — сказав представник Держдепу.

Його також запитали про можливе розширення дозволу для України завдавати ударів західною зброєю в глиб території РФ.

Говорячи про ймовірність розширення дозволів для української армії на завдання ударів по військових об'єктах у глибині Росії, Міллер зазначив, що його відповідь "не змінилася".

"Ми продовжуємо дивитися на потреби українських військових, оцінюємо безпекову ситуацію і намагаємося реагувати на їхні потреби", — сказав представник Держдепу.

Метью Міллер додав, що цей процес "відбувається від початку і донині".

"Таким чином, ми приймаємо відповідні рішення щодо зброї, яку ми надаємо Україні, а також щодо обмежень, якщо такі є, які ми накладаємо на використання цієї зброї", — заявив Міллер.

Водночас представник Держдепу не дав чіткої відповіді на питання щодо розширення можливостей західних партнерів та членів Північноатлантичного альянсу на збиття російських ракет, які агресор запускає для ударів по Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини