Головна Новини Світ США У Держдепі розповіли, як пройшов перший раунд переговорів США та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі розповіли, як пройшов перший раунд переговорів США та Росії

Сторони попередньо обговорили теми, винесені на позачергове засідання діалогу зі стратегічної стабільності (SSD) 10 січня

10 січня 2022, 07:25 comments1371
Поділіться публікацією:

У Швейцарії відбувся перший раунд переговорів між США та Росією. Зустріч відбулася на рівні заступника держсекретаря США Венді Шерман та заступника міністра закордонних справ РФ Сергія Рябкова. Як повідомляє видання "Коментарі", про це інформує офіційний ресурс Держдепу.

У Держдепі розповіли, як пройшов перший раунд переговорів США та Росії

Венді Шерман та Сергій Рябков. Фото: з відкритих джерел

Головні дипломати країн обговорили питання, які включені до порядку денного головних переговорів, які мають відбутися сьогодні, 10 січня.

У Держдепі, не вказуючи прямо, що йдеться про Україну, зазначили – Шерман у розмові з Рябковим дала зрозуміти, що США не мають наміру перешкоджати вільному праву держав самим визначати союзи, до яких вподальшому приєднуватися.

При цьому заступник держсекретаря погодилася з тим, що Вашингтон виступатиме за дипломатичне врегулювання всіх спірних питань. Але, як і раніше, Венді Шерман зазначила, що США завжди готові обговорити з Росією ті питання, які стосуються безпосередньо двох країн, але не готові обговорювати ті питання, які торкаються третіх держав, особливо, коли йдеться про їхню безпеку та суверенітет.

Венді Шерман підкреслила, що США не обговорюватимуть питання союзників і партнерів без їх участі в переговорах.

Раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що офіційна позиція Вашингтона полягає в тому, що діалог з Москвою може вестися щодо припинення збільшення кількості ракет і військових навчань у Європі, але при цьому США не готові навіть розпочинати дискусію щодо скорочення військ НАТО в Європі. .

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії знову нагадали про ультиматум, заявивши, що зустрічей з США може більше не бути.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини