Головна Новини Світ США У Держдепі США відреагували на відставку Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США відреагували на відставку Кулеби

Держсекретар США Ентоні Блінкен телефонував Дмитру Кулебе, щоб висловити те, наскільки йому було приємно працювати з ним протягом останніх кількох років

5 вересня 2024, 10:50
Поділіться публікацією:

У США високо оцінили роботу Дмитра Кулеби на посаді глави українського МЗС. Зокрема, зазначили, що він був важливим партнером США у поїздках по всьому світу задля збільшення підтримки України серед інших країн. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепу США Метью Міллер.

У Держдепі США відреагували на відставку Кулеби

Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Під час спілкування Метью Міллеру поставили питання про те, як він ставиться до змін, що відбуваються в українському уряді.

Американський чиновник зазначив, що з його боку було б не доречно давати особисті оцінки таким рішенням. Однак він повідомив, що Державний секретар США Ентоні Блінкен телефонував Дмитру Кулебе, щоб висловити те, наскільки йому було приємно працювати з ним протягом останніх кількох років.

"Міністр закордонних справ Кулеба був надзвичайним партнером Сполучених Штатів у нашій роботі на підтримку України... у боротьбі проти російської агресії, а також у роботі, яку ми робили, щоб мобілізувати дипломатичну підтримку", — заявив Міллер.

Він зазначив, що у певному сенсі міністр закордонних справ Кулеба був головним партнером США у поїздках у всьому світі, які організовувалися задля отримання дипломатичної підтримки для України, а також для притягнення Росії до відповідальності.

За словами Міллера, Блінкен та Кулеба на зустрічах з іншими країнами завжди спочатку порушували питання надання Україні ППО та інших засобів оборони. Також він зазначив, що обидва під час спільної роботи намагалися з'ясувати, як вирішити конкретні проблеми, які постають перед Україною, яка продовжує боротися з російською агресією.

Міллер також додав, що Блінкен висловив свою подяку та дружбу главі українського МЗС, а також те, що вже чекає на співпрацю з його заступником.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США зробили нову заяву про далекобійну зброю після ударів по Полтаві та Львову.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини