Головна Новини Світ США У Держдепі США заявили про критичну ситуацію у війні. Що потрібно зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США заявили про критичну ситуацію у війні. Що потрібно зробити

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен під час візиту до Франції заявив, що ситуація в Україні критична і настає «вкрай важливий момент» в війні. При цьому він назвав зброю, яка терміново потрібна Києву

2 квітня 2024, 18:03
Поділіться публікацією:

Україні потрібно надати всю необхідну допомогу, яка їй зараз вкрай потрібна, заявив Ентоні Блінкен. За його словами, у війні з РФ зараз спостерігається "вкрай важливий момент".

У Держдепі США заявили про критичну ситуацію у війні. Що потрібно зробити

Ентоні Блінкен

Як підкреслив Блінкен, вкрай необхідно, щоб Київ отримав від союзників все те, що допоможе йому захищатися від агресії Росії. Як зазначив держсекретар, Україні вкрай необхідні системи протиповітряної оборони, артилерія та боєприпаси.

При цьому Блінкен підкреслив, що запит на виділення Україні 60 млрд доларів, який надіслав президент США Джо Байден, повинен бути виконаний якомога швидше.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Сполучених Штатах з минулого року ніяк не можуть проголосувати за виділення фінансової допомоги Україні у розмірі 60 млрд доларів, яка потрібна для того, щоб Сили оборони мали чим оборонятися від військ російських загарбників. При цьому президент Володимир Зеленський підкреслював, що практично 80% допомоги США залишиться в країні і буде працювати на її економіку, адже вся необхідна ЗСУ зброя виготовлятиметься в Штатах.

При цьому відомо, що, можливо, конгресмени розглядатимуть надання допомоги Україні в кредит. Втім, навіть і цей компромісний варіант трампісти називають знущанням над американцями.

Разом з тим, відомо, що Силам оборони, дійсно, вкрай бракує боєприпасів. Неодноразово відзначалося, що ЗСУ змушені були вийти із Авдіївки тому, що просто не мали чим її обороняти. При цьому в Пентагоні підкреслювали, що, якщо Сили оборони не отримають допомогу від США, то змушені будуть приймати вкрай важкі рішення про те, які населені пункти вони зможуть захищати, а з яких доведеться відійти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 квітня 2024, 17:26

З розумом підходити до вибору друзів і партнерів. Припинити подвійні стандарти. Вимагати зміни влади і реформ в Україні. Не мовчати про узурпацію влади Єрмаком, корупцію і розкрадання. ...


Новини