Головна Новини Світ США У ФБР заявили, що Китай готовий завдати удар по Штатам. Названі об’єкти, які під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

У ФБР заявили, що Китай готовий завдати удар по Штатам. Названі об’єкти, які під загрозою

Директор ФБР Крістофер Рей попередив, що Китай готовий завдати удар по критичній інфраструктурі Сполучених Штатів, повідомляє Reuters. За його словами, КНР розглядає можливість її зруйнувати фізично

19 квітня 2024, 15:27
Поділіться публікацією:

Як повідомив Крістофер Рей, китайська хакерська група, відома як Volt Typhoon зуміла проникнути в критично важливу інфраструктуру Сполучених Штатів. Зараз китайські хакери буцімто чекають на слушний момент, щоб завдати Штатам удару нищівної сили.

У ФБР заявили, що Китай готовий завдати удар по Штатам. Названі об’єкти, які під загрозою

Крістофер Рей

За інформацією голови ФБР, ці хакери, які пов’язані із урядом Китаю, зуміли отримати доступ до комп’ютерних мереж значної кількості американських компаній телекомунікаційного, енергетичного, водопровідного та інших критичних секторів.

Більше того, як каже Рей, Китай "розвиває здатність", яка дасть можливість фізично зруйнувати критично важливу інфраструктуру Сполучених Штатів. За його словами, це станеться в той момент, який собі виберуть китайці.

Рей стверджує, що Китай, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі, планує викликати хвилю паніки серед простих американців.

При цьому директор ФБР припустив, що дії китайських хакері насправді узгоджуються з більш широким наміром КНР утримати Сполучені Штати від захисту Тайваню.

Втім, буквально кілька днів тому речник МЗС Китаю заявив про те, що хакерська група Volt Typhoon жодним чином не пов’язана з урядом Китаю. Там додали, що буцімто ця група спеціалізується на створенні програм-вимагачів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що відносини між США та Китаєм є напруженим. Зокрема, нещодавно Сполучені Штати попередили КНР із приводу неприпустимості співпраці з Росією та допомогою їй у війні проти України. У США заявили, що продовження підтримки Китаєм РФ  приведе до погіршення відносин між Китаєм та США.

Разом з тим відомо, що Китай неодноразово заявляв, що ніхто, в тому числі і Штати, не можуть йому вказувати, з ким вести справи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини