Головна Новини Світ США В США зробили попередження Китаю за співпрацю з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

В США зробили попередження Китаю за співпрацю з Росією

Сполучені Штати будуть реагувати, якщо російське вторгнення в Європі посилиться завдяки співпраці Росії з Китаєм.

10 квітня 2024, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Якщо Росія досягне успіхів у війні в Україні, то США вважатиме Китай відповідальним за такий прогрес РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла.

В США зробили попередження Китаю за співпрацю з Росією

Курт Кемпбелл. Фото з відкритих джерел

Курт Кемпбелл відреагував на візит очільника МЗС РФ Сергія Лаврова до Китаю, де він зустрівся з вищим керівництвом країни. Під час зустрічі лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив про необхідність зміцнювати співпрацю з Росією. Кемпбел вказує, що спроби Росії за підтримки Китаю захопити території у Європі можуть змінити баланс сил, що є "відверто неприйнятним" варіантом для США.

"Ми прямо заявили Китаю, що якщо це триватиме, то це вплине на відносини між США та Китаєм. Ми не стоятимемо осторонь і говоритимемо, що все гаразд", — сказав Кемпбелл.

Заступника держсекретаря США пояснює, що війна в Україні буде сприйматись не лише як відповідальність Росії, але й тих країн, які допомагають Москві продовжувати військові дії.

"Ми розглядатимемо це не просто як лише дії Росії, а як об'єднаний комплекс дій, який підтримує Китаєм, а також Північна Корея. Це суперечить нашим інтересам", — наголосив Кемпбелл та додав, що одна з головних місій США в Європі це підтримувати мир.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив про підтримку російського народу. За його словами китайсько-російські відносини приносять користь обом народам та додають "сили в міжнародній чесності".

Також "Коментарі" писали, що у Сполучених Штатах пояснили, чи справді Китай став союзником Росії у війні проти України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тьфу на жидобанду

13 квітня 2024, 21:51

ТРИКРАТНИЙ КРАДІЙ НАШИХ мізерних пенсій ЖИДОклоун зеленський щоби ти найближчим часом ПОДОХ В СТРАШНИХ МУКАХ РАЗОМ З ХРЯКОМ-вальцмано-порошенком!!!


Новини