Головна Новини Світ США У Конгресі США запропонували надати Україні статус "НАТО-плюс": яка мета цього рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

У Конгресі США запропонували надати Україні статус "НАТО-плюс": яка мета цього рішення

Маккол, республіканці Палати представників запроваджують законодавство для підтримки України та притягнення Росії до відповідальності

12 січня 2022, 13:30
Поділіться публікацією:

Американські конгресмени Республіканської партії зареєстрували законопроект, відповідно до якого Україну буде оголошено "країною НАТО-плюс", що значно полегшить процес отримання збройної допомоги в разі віськової агресії. Про це повідомляє "Голос Америки".

У Конгресі США запропонували надати Україні статус "НАТО-плюс": яка мета цього рішення

Будівля Конгресу у Вашингтоні - УП

"Дипломатія має мало шансів на успіх, якщо до неї не підійти з позиції сили, але адміністрація Байдена надто повільно надсилала додаткову військову допомогу Україні і капітулювала на газопроводі "Північний потік-2.  Цей закон рішуче відкидає цю модель слабкості, яка небезпечно підбадьорила Путіна, негайно надавши Україні необхідну підтримку, щоб Кремль зрозумів, що подальше вторгнення в Україну буде коштувати жахливою ціною. Володимир Путін має взяти до уваги, що Конгрес не виступатиме за відновлення сфери впливу Росії чи відмову від України та інших наших союзників і партнерів по НАТО в Центральній і Східній Європі", –  сказав представник партії Маккол. 

Цей закон буде:

Значно і негайно збільшувати військову підтримку Збройних Сил України, включаючи фінансування на озброєння та навчання.

Визначить Україну як країну "НАТО Плюс", щоб забезпечити швидкий розгляд питання продажу ряду оборонних товарів і послуг США.  

Посилить цілеспрямовані санкції щодо "Північного потоку-2", російського проекту шкідливого впливу, покликаного підірвати Україну та загрожувати європейській енергетичній безпеці.

Встановить посилений нагляд Конгресу за використанням адміністрацією Байдена санкцій проти Росії шляхом надання Конгресу права вето щодо зняття ширшого кола санкцій, пов’язаних з Росією, включаючи санкції, пов’язані з газопроводом "Північний потік-2" та квітневим розпорядженням адміністрації Байдена 14024 (блокування майна щодо конкретної шкідливої ​​зовнішньої діяльності уряду Росії), а також створення механізму, який вимагатиме від Адміністрації перевіряти певних осіб, поданих Конгресом, на предмет відповідності санкціям, пов’язаним з Росією. 

Встановить дипломатичні та військові засоби стримування для протидії російській агресії, підтверджуючи Декларацію Бухарестського саміту НАТО 2008 року про підтримку прагнення України та Грузії стати членами Альянсу, відхиляючи пропозиції Росії щодо мораторію на розміщення наземних ракет середньої дальності в Європі та вимога стратегії співпраці з союзниками по НАТО щодо звичайних ракет середньої дальності, закликаючи адміністрацію якнайшвидше подати кандидатуру на посаду посла в Україні, обмежуючи ризиків безпеки, пов'язаних із американо-російським військовим співробітництвом.

Виділить 155 мільйонів доларів Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода на боротьбу з російською дезінформацією та інформаційними операціями в колишньому Радянському Союзі на 2022 рік.

Підтвердить політику США щодо непохитної відданості українському суверенітету.

Як повідомляли раніше "Коментарі", США чекають від РФ пояснень, чому Москва знову стягує солдатів до українського кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 січня 2022, 14:41

Краще і більш ефективно зосередити зусилля на поділ Російської імперії зла та кілька самостійних республік, які зараз окуповані. Більш дієво накладати санкції на імперію, а республікам обіцяти режим сприяння у разі виходу з імперії. Корумповані, продажні, егоїстичні патріоти в Україні з 1914 року створюють конфлікти по світу. Нова 30-річна історія, це суцільний конфлікт за владу та контроль над тіньовими потоками. Два революційних захоплення влади, вбивства конкурентів (В.Чорновіл), ... Корумповані патріоти-екстремісти не дадуть Україні стати мирною, цивілізованою, безконфліктною країною, яка зможе мирно співіснувати у Європі.


Новини