Головна Новини Світ США У NASA показали, як виглядає зоряне небо з Марса
commentss НОВИНИ Всі новини

У NASA показали, як виглядає зоряне небо з Марса

Під час цього польоту безпілотник подолав загальна відстань близько 100 м

6 травня 2021, 01:12
Поділіться публікацією:

Апарат Perseverance вперше сфотографував нічне небо на Марсі. На знімку можна розгледіти не тільки зірки, але і супутник Червоної планети Фобос.

У NASA показали, як виглядає зоряне небо з Марса

Зоряне небо (фото з відкритих джерел)

Як пишуть в NASA, знімок був зроблений в рамках третього польоту Ingenuity на Марс. Під час цього польоту безпілотник подолав загальна відстань близько 100 м, що значно більше, ніж в перші два польоту.

Ingenuity знаходився на висоті п'яти метрів і відстані приблизно 85 метрів від марсохода.

Нагадаємо, новим главою Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) став Білл Нельсон. Його кандидатуру одноголосно затвердив Сенат США. Варто відзначити, що в 1968 році Білл Нельсон здійснив політ на космічному шатлі "Коламбія", де провів на орбіті шість днів. У 1984 році Білл Нельсон взяв участь в оголошеній програмі "Політик в космосі", і через два роки став другим членом Конгресу (і першим членом Палати представників), який побував в космосі. Тривалість польотів в космос склала 6 діб 2 години 5 хвилин. У листопаді 2000 року переміг на виборах в Сенат від штату Флорида. З 2008 року очолював підкомітет Сенату, здійснював нагляд за діяльністю NASA.

Раніше ми повідомляли ентомолог Вільям Ромозер з Університету Огайо припустив, що на Марсі живуть великі жуки. Про це йдеться в статті вченого. "Серед марсіанської фауни спостерігається очевидну різноманітність, схоже на земних комах. Жителів Марса можна інтерпретувати як вельми складні організми — на це вказує наявність крил, складна структура кінцівок і так далі", — пише Ромозер. Вчений витратив роки на вивчення фотографій поверхні Червоної Планети, зроблених марсоходами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини