Головна Новини Світ США У Пентагоні дали відповідь, чи продовжують постачання зброї Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні дали відповідь, чи продовжують постачання зброї Україні

Представник Міноборони США заявив, що зокрема йдеться про артснаряди, ракети для систем HIMARS та засоби ППО

17 лютого 2024, 10:15
Поділіться публікацією:

США продовжують надсилати в Україну деяку військову допомогу, незважаючи на відсутність рішення щодо виділення додаткового фінансування від Конгресу. Це відбувається завдяки укладеним раніше угодам. Як передає портал "Коментарі", про це повідомила прес-служба Пентагону на запит "Голосу Америки".

У Пентагоні дали відповідь, чи продовжують постачання зброї Україні

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

Йдеться про постачання артилерійських снарядів, ракет для систем залпового вогню HIMARS, засобів протиповітряної оборони та низку іншого військового обладнання, зазначив представник Міністерства оборони США Джефф Юргенсен.

Він наголосив, останній пакет озброєнь для України анонсований 27 грудня минулого року. Втім, Пентагон може виконати певні попередні зобов'язання перед Києвом завдяки контрактам, що вже є, за програмою USAI.

На відміну від програми президентських повноважень (PDA), що дозволяє США швидко постачати зброю в Україну безпосередньо із власних складів, USAI передбачає замовлення обладнання у виробників. Однак, усе фінансування для неї вже вичерпали і грошей на нові закупівлі немає, пояснив співрозмовник видання.

За словами Юргенсена, кожен контракт USAI має певний період виконання, терміни виробництва та доставки.

"У багатьох випадках, наприклад, зі 155-мм боєприпасами, системами ППО NASAMS, ПТРК Javelin і Stinger, ракетами GMLRS для HIMARS, поруч БПЛА та засобами протидії дронам — виробництво та постачання цього в Україну, а також поповнення запасів США триває згідно з умовами цих контрактів", – уточнив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стала відома основна причина того, чому США блокують допомогу Україні: чим усе завершиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини